Puls 17.09.10


Okkultokrati, Haust & Årabrot
John Dee
16. september 2010

Tips noen om denne saken


Les også

Fysisk Format: Idealismen råder i bransjegrasrota (25.08.10)

Okkultokrati: No Light For Mass (25.06.10)

Haust: Powers Of Horror (18.06.10)

Blindern-likningen (03.10.09)

Årabrot: Proposing A Pact With Jesus (03.06.05)KalenderNekromantisk aften med Okkultokrati, Haust & Årabrot

Det er svært sjeldent man får en så sterk lineup som de banda som stod på scenen denne torsdagen på John Dee i Oslo. Puls var selvfølgelig tilstede og var vitner til at 3 av Norges absolutt beste metallband, ett etter ett, feide all tvil til side; Nekromantikken blomstrer i Norges land.

Mini-turneen, Nekromantik Norway, startet i Oslo, og tar banda så til Trondheim. Turneen avsluttes i Bergen søndag 19.09. Denne kvelden var det John Dee sin tur, og heldigvis kjente en god del folk sin besøkstid, og gulvet foran scenen var greit fyllt opp.

Okkultokrati var første band ut på John Dee, og startet showet med et smell. Med det fantastiske debutalbumet, No Light For Mass under beltet, pøser Okkultokratis musikk ut av monitorene og vokalist Black Qvisling, har et fast grep om publikums oppmerksomhet fra første stund.


OKKULTOKRATI: Første band ut. FOTO: THOMAS RODAHL DEDEKAM.

Som tidligere omtalt i plateanmeldelsen, har dette bandet et genuint utrykk, noe som lett kommer til syne når man ser de live. Bandet innehar en veldig utstråling, til tross for lite publikumsfrieri, og en ulastelig energi. BlackRace på gitar, Le Ghast på bass og bandets stødige batterist, med det flotte navnet Verminscum, backer Black Qvisling hele veien, og før du vet ordet av det går Okkultokrati av scenen. Heldigvis var kvelden langt ifra over.


HAUST: Guttormsgaard er en eminent frontmann. FOTO: THOMAS RODAHL DEDEKAM.

Neste band ut var Haust, og fra første sekund veltet bandets brutale miks av punkrock, metal og thrash over publikum, som viste å sette pris på det de fikk servert. Og med 2 album ute, deres siste var Powers Of Horror, har de vokalist Vebjørn Guttormsgaard, en eminent frontmann.

Og som om i en aggressiv transe, trakterer han vokal og scenegulv som om hans siste time var kommet. Han strener over scenen, frem og tilbake, og Ruben Willem på gitar, Pål Bredrup på bass og Dag Otto Basgård bak trommesettet, holder intensiteten oppe hele veien. Det er vanskelig å videreformidle den type energi som bandene denne kvelden lirer av seg, det må nesten oppleves live.

Årabrot, kveldens siste band, er denne uken ute med sitt rykende ferske 4. album, Revenge. Plata har høstet glimrende anmeldelser, i Puls inkludert, og dette var publikum sitt første møte med låtene fremført av bandet live. I motsetning til sine label-kompiser i Haust og Okkultokrati, er Årabrot en langt mer stillestående affære på scenen.


ÅRABROT: Mer stillestående. FOTO: THOMAS RODAHL DEDEKAM.

Men det er også her forskjellene opphører. Vokalist Kjetil Nernes og trommis Vidar Evensen, to stk til tross, skaper mer støy enn et helt orkester til sammen. Og den nye plata Revenge, stod i sentrum denne kvelden. Publikumsfrieriet her er til en viss grad ikke-eksisterende, men det gjør ingen verdens ting. Årabrot har alltid gjort sin egen greie, og leverer et sterkt sett med et uttall låter som er like tunge som de er varierte.

Alt i alt, en overtruffen kveld på John Dee!


Thomas Rodahl Dedekam

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind