Puls 23.08.10


Melissa Horn
Operataket
21.08.10

Tips noen om denne saken


Les også

Melissa Horn: Himmelsk på Parkteatret (30.04.10)

Melissa Horn: -Liker egentlig intime scener best (16.02.10)KalenderMelissa Horn: Kveldskos på Operataket

Varm kveldssol, Melissa Horn og kjølig bris. Kan det bli bedre?

Truende værforhold i morgentimene kunne lagt en demper på stemningen, men regnskyene forsvant fort og la alt til rette for Melissa HornOperataket. Hun satt ute på vannet omgitt av både betalende tilskuere på land og gratispassasjerer i båter på vannet.

"Jag Vet Vem Jag Är När Jag Är Hos Dig" var første låt ut. Mange var fortsatt på vei inn porten og enda fler sto i barkø. Allerede på dette tidspunktet skulle den deilige sommerbrisen vise seg fra en kjip side; den tok nemlig tak i lyden fra scenen og kastet den frem og tilbake sånn at man ikke fikk skikkelig tak i den.


FOTO: JOHANNES GRANSETH.

Lydmannen sto frenetisk og skrudde på det han hadde av knotter, det skulle vise seg å hjelpe litt. I motsol sto folk og myste mot scenen, Melissa Horn på sin side fortsatte med "Sen En Tid Tillbaka".

"Tack, snälla. Det här är en sånn spelning jag kommer att komma i håg resten av livet," sa Melissa. På tross av at Operataket ikke var mer enn halvfullt og at mange av de tilstedeværende var mer opptatt av hvitvin enn musikk følte man at man var vitne til noe spesielt.


FOTO: JOHANNES GRANSETH.

Litt kjedelig var det dog da hun brukte mange av de samme anekdotene mellom låtene denne gangen som da hun var i Oslo sist, men hun spilte tross alt for mange som aldri hadde sett henne før. "Med Ena Foten utanför" fungerte fint som PR for disse publikummerne, som i størrre grad rettet oppmersomheten mot den svenske sangeren.

"Som Jag Havde Dig Forut" gjorde hun alene på scenen, selv om Lars Winnerbäck satt like i nærheten, men det var det tilsynelatende ikke så mange som brydde seg om. "Långa Nätter", "Hur Ska Det Gå" og "Falla Fritt" er vel alle å regne som Melissa Horns største hits, så det er vel ingen bombe at disse også kom til slutt. Litt klapping i takt og jubel spredte seg blant tilskuerne og bandet takket for seg.

Neste gang spiller hun på Rockefeller, det er kanskje et litt mer passende sted å spille for Melissa Horn, for der er det ingen vanngrav mellom scenen og salen.


Petter Brønstad

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.