Puls 16.05.02


JEFF TWEEDY: Wilco innfridde nesten (Foto: Lene Hoem Røysum/PULS)


Wilco

Tips noen om denne saken


Les også

Øya 2009: Publikumsvennlige apekatter (14.08.09)

Wilco: (The Album) (10.07.09)

Wilco med danseplate!? (18.05.05)

Ny bok og cd fra Wilco (12.09.04)

Wilco-dokumentar på DVD (22.11.02)

Wilco: Yankee Hotel Foxtrot (15.05.02)

Wilco-gitarist gir seg (21.08.01)

Ny Guthrie-hyllest fra Bragg & Wilco (22.03.00)

Det helhetlige Wilco (11.07.99)

Ekstatisk bra, Faithless! (07.06.99)

Et band ved navn Wilco (04.06.99)

Wilco: Summer Teeth (14.04.99)

Norwegian Wood: Wilco og britpop (27.03.99)

Oslo, live, 11. februar 1999 (11.02.99)

Lauryn Hill Grammy-favoritt (06.01.99)KalenderFin kveld med Wilco

(Oslo/PULS): Det er ikke mange ukene siden Jeff Tweedy stod alene på Blå å presenterte låter fra den nye skiva "Yankee Hotel Foxtrot". I går var han tilbake i Oslo med fullt band, for første gang siden Norwegian Wood festivalen i 99.

Konserten i går var egentlig en blandet opplevelse. Forventningene ble ikke maks innfridd, men samtidig er det umulig å være misfornøyd med det Wilco presterte på sin aller første Rockefeller-gig. Og når vi mot slutten fikk låter fra både "Mermaid Avenue" og "Beeing There", var det høytidstund.

Det skulle ta sin tid før gårsdagens konsert tok riktig av - og det nærma seg vel tre kvarter før Jeff Tweedy tok mot til seg å snakket til publikum. Riktignok beklaget han at det tok så lang tid før han sa noe - kanskje var det slik at de ville gjøre seg ferdig med den obligatoriske førstedelen av konserten med hovedvekt på den nye skiva, før de kunne slå seg mer løs, og veksle mellom eldre og nytt stoff. Etter dette ble det iallefall mer fart i både band og publikum.

I begynnelsen var det altså "Yankee Hotel Foxtrot" som gjaldt. De fire første låtene var "I Am Trying To Break Your Heart", "War On War", "Kamera" og "Radio Cure" - alle framført på flott vis, og til høflig applaus fra et godt befolka lokale. Allikevel stiger stemningen flere hakk da de varter opp med superlåta "Shot In The Arm", og den nydelige "She`s A Jar" - begge fra "Summerteeth". Et annet høydepunkt er den desperate "How To Fight Loneliness" fra samme album.

Hovedsettet, som utelukkende består av låter fra "YHF" og "Summerteeth", avsluttes med den såre "Reservations". Når bandet kommer tilbake på scenen, får vi endelig et par eldre saker. Delikate versjoner av "Hesitating Beauty" og "California Stars" fra Guthrie-tributen "Mermaid Avenue".

Tweedy`s stemme virker mer rusten enn noen gang, uten at det har noen som helst negativ betydning på liveutgaven av Wilco. Jeg vil også nevne bassist John Stirratt, som i tilegg til å være en god bassist, er fenomenalt god som makker for Jeff Tweedy på de tostemte låtene.


(Foto: Lene Hoem Røysum/PULS)

Til slutt, endelig noe snacks fra "Beeing There", i form av "I Got You (At The End Of The Century)", "Red Eyed And Blue" og "Outtasite (Outtamind)" - ikke akkurat av de beste låtene fra dette fine dobbeltalbumet, men allikevel godkjent.

En konsert som svingte voldsomt, fra det litt kjedelige til det helt store, men absolutt en fin oppvisning fra et meget godt liveband.


Espen Hovelsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.