Puls 11.08.01


DEEP PURPLE: Stadig oppegående (Foto: Odd Inge Rand)


Deep Purple

Tips noen om denne saken


Les også

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst! (14.11.17)

Deep Purple: Levende tungrockhistorie (23.11.09)

Deep Purple: Over 40 år i rockens tjeneste (21.11.09)

Deep Purple trekker liveplate (28.02.07)

Glenn Hughes med norske musikere på Kartfestivalen (19.12.06)

Glenn Hughes: The Voice Of Rock! (19.11.06)

Sweden Rock 2006: Solfylt festivalåpning (09.06.06)

Deep Purple: Legendene inntok Spektrum (29.01.06)

Deep Purple: Rapture Of The Deep (07.11.05)

Godkjent Deep Purple i Haugesund (22.05.05)

Purple gikk Bananas (27.11.03)

Jon Lord dropper Drøbak (07.08.01)

UB 40 og Deep Purple til Drøbakfestivalen (23.04.01)

Deep Purple to Hell! (08.06.00)

Deep Purple til symfonien (26.05.00)

30 år med Deep Purple (29.12.98)KalenderPurple med solokjør i Drøbak

(Drøbak/PULS): Det ble et solokjør uten sidestykke da legendene i Deep Purple entret scenen på Drøbakfestivalen fredag kveld. I sitt 33. år som plateartister er de fremdeles oppegående. Med en knesvak Jon Lord hjemmeværende i England, kjørte Deep Purple gjennom et sett bestående av mye gammelt, og noen overaskelser.

Det var nok de aller eldste som fikk mest valuta for pengene i går, da bare to låter i settet deres var skrevet etter 1973. Og konserten åpnet med Who Do We Think We Are-klassikeren "Woman From Tokyo".

Starten på konserten var upåklagelig nok, selv om lyden kunne ha vært bedre. At de eldre herrer har det moro, er det ingen tvil om. Det er vel en av grunnene til at de fortsatt gjør dette også.

Det ble et hyggelig gjenhør med mange gamle favoritter. Det er evigheter siden låter som "Mary Long", "No One Came" og "Fools" har stått på Deep Purples setlister. Men de gikk selvsagt ikke på bekostning av "Smoke On The Water" og "Highway Star".

Det som skjemmet konserten var de uendelige solopartiene som alle medlemmene skal igjennom. Greit nok når det skjer inne i låtene deres, som jo er et av deres varemerker. Men når solopartier blir som fast program i setlista imellom låtene blir slitsomt og unødvendig. De trenger så absolutt ikke en gitar-solo medley over låter som "Whole Lotta Love", "Little Wing", "Sweet Home Alabama" og det som verre er når de har over 30 år med album å spille fra.

Ian Gillans stemme er sliten, men den duger noenlunde fortsatt. Det er noen år siden de måtte gi opp "Child In Time", men primalskrikene kommer gjennom det hammondtyngende lydbildet av og til likevel.


STEVE MORSE: For mye solo-ronk (Foto: Odd Inge Rand)

Don Airey gjorde en kjempejobb som vikar for Jon Lord, og kompet Roger Glover/Ian Paice er fremdeles et av planetens stødigeste. Med siste tilskudd til stammen, gitarist Steve Morse, så låter det tøft nok når ikke solo-hånden tar kommandoen.

Setliste:Woman From Tokyo/Ted The Mechanic/Mary Long/Lazy/No One Came/Fools/Perfect Strangers/When A Blind Man Cries/Smoke On The Water/Speed King

Ekstra: Hush/Highway Star


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.