Puls 23.01.01


( )


Chick Corea Presents
Originations
Stretch Records
Distr.:Naxos Norway/Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Chick Corea Presents - Originations (Kelkoo)

Søk etter Chick Corea Presents: Originations på Amazon.com


Les også

Ny singel fra Arctic Monkeys (19.06.13)

Chick Corea with The Beatles? (27.11.07)

Chick Corea: Now He Sings, Now He Sobs (23.08.02)

Art Blakey & The Jazz Messengers: Meet You At The Jazz Corner Of The World (21.02.02)

Art Blakey Quintet: A Night At Birdland, Vol. 1 + Vol. 2 (12.09.01)

Salamander-Popium! (07.07.01)

Benny Green: Green's Blues (08.05.01)

The Chick Corea New Trio: Past, Present & Futures (10.04.01)

Chick Corea på Norges-turné (09.11.00)

Steve Davis: Portrait In Sound (01.11.00)

Tim Garland: Made By Walking (06.09.00)

Historisk, Corea & Skomsvoll! (22.07.00)

Chick Corea: Solo Piano Originals Chick Corea: Solo Piano Standards (17.07.00)

Art Blakey’s Jazz Messengers With Thelonious Monk: Art Blakey’s Jazz Messengers With Thelonious Monk (28.10.99)

Chick Corea til Bergen (29.09.99)

Javon Jackson: Pleasant Valley (15.07.99)

Chick Corea+Origin: A Week at The Blue Note (05.05.99)

Espen Rud: Rudlende (12.01.99)KalenderChick Corea Presents: Originations

Chick Coreas evner som pianist, komponist og arrangør tør være kjente. Hans egenskaper som bandleder og til å finne fram til utmerkede, nye spennende medspillere - bokstavelig talt - er også bortimot legendariske, nesten på linje med salige Art Blakeys. På denne spesielle utgivelsen får vi møte Coreas sidemenn i hans nåværende band, Origin - i hver sine egne band, samt at vi får et par spor med Origin også.

Origin er en akustisk sekstett bestående av noen av de aller mest oppegående og kreative musikanter som finnes på den andre sida av Atlanterhavet i dag innenfor den tøffe, moderne og hardtswingende jazzen.

Alle, bortsett fra trommeslageren Jeff Ballard, har gitt ut en eller flere CDer på Coreas eget selskap. og på alle vis også bekrefta at de er i stand til å stå på egne bein. Ballard ville også bidra som komponist og bandleder på denne spesielle utgivelsen, og gikk i studio og spilte inn sin egen "Beat Street" med en original trio bestående av bassisten Larry Grenadier og tenorsaksofonisten Mark Turner.

Kanskje den mest profilerte av Coreas sidemenn er den eminente israelske bassisten Avishai Cohen som har vært med helt siden sjefen satte sammen bandet høsten 1997. Hans tre CDer under eget navn forteller oss alt om mannens originalitet og vi får to gode eksempler på det her.

Steve Davis er Origins trombonist, og vi får høre at Davis er en glitrende instrumentalist - både som tolker av en Corea-komposisjon, og i standardstoff - "I'm Old Fashioned". Begge spora er henta fra Davis' debut under eget navn på Coreas platemerke, Portrait In Sound.

Origin består også av to saxofonister. Den sist ankomne er engelskmannen Tim Garland. Han har allerede rukket å debutere under eget navn ("Made By Walking"), og de to spora derfra er eksempler både på ganske straighte og ganske løse saker.

I tillegg til å benytte seg av en rekke dyktige amerikanske herrer er det hyggelig å høre at Garland har tatt med seg sin meget dyktige landsmann, trompeteren og flügelhornisten Gerard Presencer, som de mest ihuga vil huske fra Charlie Watts' band.

Mens Garlands hovedinstrument er tenoren, så er Steve Wilsons viktigste uttrykksmiddel altsaxofonen, mens begge benytter sopranen. I Origin, og ikke minst hver for seg, framstår de to med høyst personlige stemmer og Wilson, her bl.a. sammen med trompeteren Nicholas Payton, er en av de mest spennende av dagens alt-stemmer.

I hver ende av all denne originale vellyden får vi også to møter med "moderbandet". Avslutningslåta "Psalm" har tidligere kun vært utgitt i Japan, så for den genuine samleren finnes det en liten ekstra lekkerbisken å hygge seg med.

Denne spesielle og originale samlinga er nok et bevis på at Chick Corea er en meget retningsgivende og viktig bandleder. Den er dessuten mer enn en indikasjon på at han nok en gang omgir seg med noen av de heftigste "ungguttene" på den andre sida av dammen.


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.