Puls 30.03.00


DREAM THEATER:
To gnistrende
prog. rock-
oppvisninger
på Rockefeller! ( )


Dream Theater

Tips noen om denne saken


Les også

BUKTAFESTIVALEN, Tromsø 16-18/7. (02.08.15)

Dream Theater: A Dramatic Turn Of Events (10.09.11)

Mike Portnoy slutter i Dream Theater (10.09.10)

Bildespesial: Progressive Nation i Spektrum (28.09.09)

Dream Theater: Black Clouds & Silver Linings (30.06.09)

Dream Theater: Nok en plate, nok en verdensturné, nok et intervju (25.03.08)

Dream Theater: Overrasket og overbeviste (01.10.07)

Dream Theater: Systematic Chaos (27.09.07)

Dream Theater: Kronologisk maktdemonstrasjon (01.10.05)

Dream Theater: Octavarium (07.06.05)

Dream Theater: Live At Budokan (3 CD) (06.10.04)

Dream Theater: Solid, men ikke fullkomment (22.01.04)

Dream Theater: Train Of Thought (10.11.03)

Dream Theater: Six Degrees Of Inner Turbulence (14.03.02)

Tre timer i drømmeland (31.01.02)

Dream Theater over New York! (03.10.01)KalenderForrykende, Dream Theater!

Det er tydelig at prog. rock og prog. metal har fått en kraftig tilhengerskare i landet. Det skal Dream Theater ha mye av fortjenesten for, og disse to konsertene vil avgjort ikke gjøre interessen mindre. Gnistrende, rett og slett!

Siden starten på Long Island på midten av 1980-tallet, har Dream Theater gradvis befestet sin posisjon som det ledende bandet innen prog. rock- og
prog. metal-sjangeren- sist, men gjennom kritikerroste "Metropolis Part ": Scenes From A Memory". Dette er bandets første konseptalbum, og det har vært knyttet stor spenning til deres nylig påbegynte verdensturné, "Metropolis 2000". Da bandet gjestet Rockefeller mandag 27. mars og tirsdag 28. mars (fullt begge dagene), fikk undertegnede oppleve et show som overgikk alle forventninger…

Med seg på denne turnéen, har Dream Theater fått med seg Spock's Beard som support. Det er ikke første gang disse bandene samarbeider, og antageligvis ikke siste gang heller. En Urias-post? Spock's Beard ble godt mottatt, og ville nok hadde større problem med å varme opp for D.D.E. på Snåsa.

Etter omlag en time med schizophren prog. rock fra Neil Morse og co., var det tid for hovedattraksjonen. Den første delen av konserten ble, naturlig nok, viet "Metropolis Part 2": Scenes From A Memory" – likegodt i sin helhet; samtlige spor i kronologisk rekkefølge. Dette, og en rekke visuelle effekter, gjorde sitt til at man kunne leve seg inn i konseptet, noe som vel er hele vitsen med slike konseptalbum?

Nykommeren på keyboards, Jordan Rudess, har virkelig pustet nytt liv inn i bandet: Musikken har fått et friskere preg, og sceneshowet er fornyt med TV-skjermer som følger det musikalske. Rudess og de andre instrumentalistene var som alltid briljante; fantastisk flotte gitar-, tromme- og keyboardsoloer! I tillegg viste bassist John Myung seg nok en gang som den grunnstøtten han er i bandet, og leverte en helt horribel solo i "The Dance Of Eternity". Her viste Myung ganske enkelt at man ikke trenger å stå fresmt for å spille best.

Det som undertegnede ble mest overrasket av, var hvor godt vokalisten Herr LaBrie holdt live. Sett i forhold til hva han har prestert de siste årene, ja i det hele tatt noen gang, så var dette imponerende. Labrie holdt hele konserten, med unntak av noen av de høyeste tonene helt mot slutten av settet.

Den andre delen av konserten besto av to lange medleyer inneholdende låter fra alle studioalbumene deres pluss “Liquid Tension Experiment 2”. Her fikk vi nye vrier på gamle slagere som "Pull Me Under" og "Caught In A Web", samt en forrykende versjon av "Acid Rain" fra LTE2. Dette gjorde konserten fullendt, og det var tydelig at dette var på begynnelsen av Europa- turnéen: Samtlige i bandet virket svært opplagt og fornøyd (med unntak av en litt irritert Jordan Rudess, da pianomelodien hans på "Acid Rain" ble en smule overdøvet av
John Petruccis komp…).

DETTE SPILTE DE

1: Laura Palmer's Theme.
2: Regression.
3: Overture 1928.
4: Strange Deja Vu.
5: Through My Words.
6: Fatal Tragedy.
7: Beyond This Life.
8: Through Her Eyes+ gitar- solo.
9: Home.
10: The Dance Of Eternity+ keyboard- solo.
11: One Last Time.
12: The Spirit Carries On.
13: Finally Free.

14: Medley med blant annet:
- Puppies On Acid.
- A Change of Seasons (2): Innocence.
- Just Let me Breathe.
- Metropolis Part 1: The Miracle And The Sleeper.
15: Medley med blant annet:
- Pull Me Under.
- Under A Glass Moon.
- Acid Rain.
- Tromme- solo.
- Caught In A Web.


Marius Nilsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.