Puls 17.09.19


Wallmans
14. September 2019
Oslo

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderWallmans Oslo: Nå med svensker!

Det svenske showkonseptet Wallmans, har snart underholdt Oslo i 20 år og dette feires med å fylle restauranten med artister fra, you guessed it, Sverige.

Hvorfor det, du lurer? Vel, det kan ikke undertegnede svare på, men kanskje fordi de er best? Det skal i alle fall ikke stå på kvaliteten når Norges største restaurant nok en gang inviterer Kari og Ola Nordmann på en 6 timers lang fest, fordi dette kan de! Vi snakker 4-retters middag, underholdning både på scener og i sofaer, og ikke minst, masse interaksjon med gjestene. Det er vanskelig å ikke like dette konseptet, som garantert har kommet for å bli i Norge i minst 20 år til.

Etter alle gjestene har blitt geleidet til sine plasser, så åpner artistene kvelden med en herlig mix av låter fra den nye filmen «The Greatest Showman», og det vi merker med en gang, er at de som synger, virkelig kan synge. (Lyden er det heller ikke noe å sette fingeren på.) Før vi rekker å roe oss ned med en forrett, så kommer vokalistene tilbake, denne gang med 2 øst-europeiske akrobater på scenen, som viser sine muskler, mens Diana Ross-klassikeren «Muscles» (som forøvrig er skrevet og produsert av Michael Jackson) skaper en erotisk atmosfære. Dette sørger for ekstra jubel i salen, da de 2 akrobatene løfter på hverandre som om det er det letteste (og tøffeste) i verden. Det er rett og slett kjempesmart av Wallmans’ kreative stab å leie inn disse guttene, da de bidrar med det lille ekstra, som publikum fortjener. To tomler opp!

Siden ensemblet er så og si helsvensk, så kommer det ikke som en bombe at de litt senere på kvelden gjør en musikalsk hyllest til sin søster Laleh og til sin avdøde bror Avicii. Stemningen til sistnevnte fungerer overraskende bra, da låtene er såpass up-beat, slik at det blir en varm og verdig hyllest. Laleh sine låter derimot blir nok litt i det mest alvorlige laget, og der mister de dessverre lørdagspublikumets entusiasme. (Folk er her tross alt for å feste! Ikke for å høre på «Some die young».) Men frykt ikke, denne kvelden har mye mer positiv energi rett rundt hjørnet.

Resten av kvelden byr nemlig på en heidundrades hyllest til bl.a. AC/DC, som publikum sluker rått, og vokalistene får nok en gang vist seg fra sin beste side. (og de kostymene var helt fantastiske!) Det er til og med litt musikalsk StandUp, hvor barnelåter blir tolket på en heller grov måte, og dette fungerer overraskende godt. Folk lo høyt! Ja, la oss for all del ikke glemme allsangdelen hvor de svenske artistene får hundrevis av norske gjester til å synge med på «Vi tar en pinne for Hemsedal, Pinne for Trysil, Pinne for Hafjell, En pinne for landet», og det er vill jubel i salen. De svenske artistene må jo tro at vi er klin gærne!

Undertegnede har forøvrig vært på Wallmans over 20 ganger de siste 18 årene. Minst en gang i året der altså, men den biffen jeg fikk servert denne lørdagskvelden var av en annen verden… (!) Så stor kudos til kokkene og kjøkkenet for tidenes beste mat!

Så for å oppsummere: Flott underholdning, masse latter og nydelig mat. Kanskje de burde bytte ut Laleh-nummeret med noe mer folkelig? Uansett, ingen krise, fordi helhetsinntrykket er så godt som perfekt.

Terningkast: 5


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind