Puls 07.09.19


22
Kafe Skuret, Trondheim
7. september 2019

Tips noen om denne saken


Les også

Kalender22: "...men rocken var ikke død!"

Bandet 22 er en skjult skatt i Norges musikkjungel, og på denne småkalde lørdagskvelden i Bartebyen, varmet de opp publikum til kokepunktet.

I hele 11 år har denne hyperenergiske kvartetten eksistert, men la det for all del ikke bli 22 år før de tar over hele verden! (Selv om det kanskje hadde vært mest poetisk.) Disse gutta er nemlig et særdeles frisk pust i dagens musikkverden, hvor de finner inspirasjon fra alt og ingenting. (Undertegnede skulle gjerne ha vært en flue på veggen på bandøvelsene hvor disse eksentriske låtene blir klekket ut.)

Her er det altså et ultrabredt teatralsk spekter av alt Janteloven ikke tillater, og publikum var med på hver eneste lille tone, ja, til og med på de låtene de ikke hadde hørt før. (!) Det å bruke ord som magisk er kanskje litt klisjefylt i 2019, men fuck it... I felt the rock n roll magic tonight!

Vokalist Fredrik Bergersen Klemp sang helt feilfritt i over 90 minutter, både høyt og lavt, i både hettegenser og bar overkropp. En kunstnerisk frontmann som levde seg meget troverdig inn i alle tekstene. Bassist Mats Paulsen og trommeslager Andreas Kjøl Berg hadde «a marriage» på scenen, hvor de briljerte med sine avanserte takter og modige skitne triks... og så var det gitaristen da, Mr. Magnus Børmark... Uten tvil den mest livlige gitaristen Norge noensinne har skapt. Han styrte hvert riff med en jernhånd og en smittende spilleglede verden sjeldent har sett maken til! Store ord, og jeg står for det. Hvor han får den umenneskelige energien fra, er en Gåte... (pardon the pun)

Jeg har egentlig bare et spørsmål: Hva er det gutta i bandet vil oppnå med sitt unike talent? Fordi her er det nemlig muligheter til å polere, redigere, ja til og med dividere sine låter til å nå et enda større publikum. Hvis det er hva de vil, så er 22 bare et steinkast unna "world domination... I'm talking Blofeld proportions!"

Vi lever i en tid hvor rock er mindre og mindre populært på radioen... Vel, her har vi noen som endelig kan redde fuzzgitaren inn i det nye tiåret. "22's future is so bright, they gotta wear shades!"

Terningkast: 6Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind