Puls 15.02.18


Summoning
With Doom We Come
Napalm Records

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Summoning - With Doom We Come (Kelkoo)

Søk etter Summoning: With Doom We Come på Amazon.com


Les også

KalenderSummoning: With Doom We Come

R. R Tolkien inspirerte Summoning fra Østerrike har holdt det gående siden 1993 med sin særpregede black metal og har nettopp gitt ut sitt 8. album. Fem år etter det forrige og hele 22 år etter siste gang denne anmelderen lånte sine black metal vennlige ører til bandets tredje utgivelse "Dol Guldur". Ei skive med en del skarpere kanter enn på "With Doom We Come", som altså er tittelen på bandets nye album.

Og som tittelen antyder er det en god melodisk doomstemning i musikkuttrykket i så og si alle låtene på skiva. I mitt tilfelle fordelt på fire vinylplatesider. Jada, østerrikerne eller kanskje aller helst Napalm Records, plateselskapet som står for utgivelsen, har hivd seg på den nye revitaliserte vinylbølgen.

Vi som er godt voksne vokste jo opp med vinylen og gleder oss over at dette mediet er tilbake. Med en et svært utbrettcover i hendene,som "With Doom We Come" leveres med i vinylversjonen blir det nesten litt andektig hver gang plata spilles. Dog med en liten ulempe siden det er kort spilletid på hver av de fire vinylsidene. Noe som gjør at den stemningsfulle musikken brytes opp litt for mye i forhold til andre medier.
Likevel foretrekkes vinylversjonen, hvor lyden av den atmosfæriske black metal'en til Summoningveteranene Silenius (Michael Gregor), Protector (Richard Lederer) får et sterkt, stemningsfullt og dynamisk uttrykk.

Gitarene skjærer skarpe snitt i lydbildet og er tro mot det klassisk necro blackmetaliske. Men låtene byr også på musikalske utrykk, instrumentering og melodiske detaljer som er med på å framheve det vi gjerne benevner som viking metal. Eller kanskje Lord Of The Ring metal? Det samme gjør myke melodilinjer med ulike keyboardskapte instrumenter. De aller flest steder kler dette låtene godt. Det jeg gjerne skulle sett var noe bedre er den stedvis syntetiske trommelyden. Men den er langt fra å ødelegge et godt inntrykk av en utgivelse med mange gode komposisjoner, som hever seg for hver gang man lytter til dem. Hverken melodier, låtkonstruksjoner eller for den del framføringene av dem er revolusjonerende på noen måte.

Totalt sett synes jeg likevel Summoning på en god og overbevisende måte uttrykker og formidler god atmosfærisk black metal med mørk melankolmelodisk stemning i et behagelig rolig tempo i låtene på denne skiva.

Om "With Doom We Come" er østerrikernes beste plate skal jeg ikke begi meg ut på å mene noe bestemt om. Til det er min Summoning kjennskap ikke god nok. Men denne skiva gjør meg absolutt nysgjerrig på rekken av utgivelser fra dette bandet, som jeg har gått glipp av før og etter "Dol Guldur". Personlig favorittlåt akkurat nå: "Mirklands" med tittellåta som en god nummer to.


AJ Blisten

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.