Puls 05.01.18


Westhagen
Time To Leave Things Behind
Westhagen Production

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Westhagen - Time To Leave Things Behind (Kelkoo)

Søk etter Westhagen: Time To Leave Things Behind på Amazon.com


Les også

KalenderWesthagen: Time To Leave Things Behind

Artistnavnet Westhagen er trolig fortsatt ukjent for de fleste. Med sin andre utgivelse ute i disse dager, er det det på høy tid at flere blir kjent med musikeren og låtskriveren Eivind Westhagen, som for øvrig bor på egen skute ved kai i Oslo.

Med kun etternavnet som artistnavn har han lykkes godt med å lage en iøynefallende logo i tillegg til et covermotiv med et slags uendelighetsperspektiv på den nye skiva. Med en platetittel som Time To Leave Things Behind kan det hende kombinasjonen får de filosofitilbøyelige til å nettopp filosofere litt over dette.

Vi liker utformingen og liker også helt klart den påkostede vinylutgaven artisten har sendt oss i håp om at vi liker skiva. Det gode gamledagse plateomslaget med tekstene påtrykt på hver innside av det doble omslaget, får helt klart godkjent som god kvalitet av beste slag. Vi som har vært med en stund liker forseggjorte analoge ting som dette. Det er all grunn til å tro at CD-versjonen også ert gjort litt ekstra stas på.

Innpakningen er en ting, musikken noe annet. Hos Westhagen matcher disse som hånd i hanske. Første låt med innledende plystring fikk oss til å lure første gang vi satte på skiva. Men ingen grunn til bekymring. Westhagen gjentar ikke stuntet på de andre 10 låtene, som alle holder høy melodisk standard. Westhagen skriver gode låter og flere har en høyst tilstedeværende Dylandynamikk i seg. Trange munnspillpartier slik vi også kjenner fra Dylan hører med i flere av låtene. De passer godt inn i det godt produserte lydbildet, som også gir romslighet for en flott og tilnærmet organisk basslyd.

Westhagen selv og musikerne han har fått med seg på laget, spiller svært godt og leverer et nært, ekte og levende musikkuttrykk, som altså gir denne anmelderen klare folkrock- og viseinspirerte Dylanassosiasjoner, men dette gjelder ikke Westhagens vokal. Stemmen hans har en særegen karakter og oppleves i flere låtpartier som langt yngre enn artistens alder uten at dette gir noen umodenhet eller brist i vokaluttrykket hans. Det blir heller mer en egen sjarm ved måten han synger. Jeg liker vokalen hans og den autentiske og personlige stilen og uttrykket og tar meg i å tenke at "endelig en mannlig norsk artist uten anemisk og tildels androgyn vokalartikulasjon". Det eneste jeg tenker Westhagen kan jobbe litt med er å gjøre tekstuttalen tydeligere i enkelte låtpartier. Tekstene er gode,personlige og interessante og synges altså bra og overbevisende av en artist mye på hjertet med sine tekster og musikk. Lydbildet på den nye skiva til Westhagen synes jeg rett og slett er nydelig. I mine ører høres "Time To Leave Things Behind" langt mer levende og ekte enn altfor mange andre skiver med norske artister med lite dristige og utfordrende produksjoner med flatt og livløst lydbilde.

Av den jevne, men likevel varierte buketten av 10 låter er min personlige favoritt akkurat for øyeblikket "Signals Crossed" med sin lekende rytmikk og fengende driv.

Westhagen har gitt ut skiva på egenhånd og offisiell slippdato var 1.12. 2017. Akkurat litt i seneste laget, tror vi, til at den havnet under særlig mange juletrær. Synd siden vi tror svært mange ville satt pris på en Westhagen som musikalsk balsam for kropp og sjel etter julestria og som en god oppladning ved inngangen til en nytt år. Eivind Westhagens Times To Leave Things Behind holder høy låtmessig og musikkutøvende standard og er absolutt verd å sjekke ut nærmere.


AJ Blisten

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind