Puls 29.12.16


Løkki
Lektor Records
Hans Martin Austestad, Nils Christian Fossdal, Mattis Myrland og Håkon Rasmussen.

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Løkki - Lektor Records (Kelkoo)

Søk etter Løkki: Lektor Records på Amazon.com


Les også

KalenderLøkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.

Har du lyst på noe nytt, men likevel gammelt? Noe lekent, men likevel særiøst? Noe vakkert, men likevel... vel, enda vakrere? Da vil det norske bluegrassbandet Løkki garantert være noe for deg.

Løkki er en spretten og sjarmerende bluegrassgruppe, som var Amandaprisnominert for beste musikk til den kritikkerroste filmen "Sykt Lykkelig" for noen år siden, og nå er de altså ute med sitt selvtitulerte debutalbum.

Dette er et meget familievennlig album som ved første lytt kan minne litt om Øystein Sunde (spesielt på låta "Kurock"), men hovedforskjellen er selvfølgelig de nydelige harmoniene fra de 4 vokalistene Hans Martin Austestad, Nils Christian Fossdal, Mattis Myrland og Håkon Rasmussen. Her er alt sunget på morspråket, og av og til på dialekt, hvor noen av låtene er selvkomponert, med en dose amerikanske klassikere kastet inn i miksen for moro skyld. Unødvendig å si, men dette fungerer utmerket godt, da dette blir et friskt pust i mine 2016-ører.

Gutta kategoriserer seg selv i bluegrass-, western, swing-, old-time- og southern gospel-sjangeren, men det er nok ingen grenser hva disse gutta kan få til. Vi må ikke se bort ifra at de gir ut en ren 60's soulplate på engelsk nesten gang, ala The Drifters, med mikrofonstativer, identiske gyldne dresser og smooth koreografi.

Det som likevel imponerer mest er at de 4 bandmedlemmene akkompagnerer seg selv på gitar, bassjo, banjo, trompet, klarinett, rytmeinstrumenter og tangenter, så man kan trygt si at dette er en spennende norsk power-kvartett. Høydepunktene er mange og varierte, men det noe ekstra fint med klassikeren "Billy Boy", energifulle "Fordi Forda Forderfor" og ikke minst, den vakre jodleballaden "Sov lille banet".

Det er bare å håpe at disse karene kommer på en nattklubb nær deg i 2017, slik at du får oppleve dem live. Terningkast 5.


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.