Puls 04.11.16


Christer Torjussen
DRITTPAPPA
Antikvariatet: 2. November 2016

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderChrister Torjussen: Norges svar på Louis CK

Er du klar for å bli sjokkert over hva du kan le av? Look no further. Christer har knekt koden med stand-up showet «Drittpappa».

Christer Torjussen er en meget rutinert komiker som Norges land har blitt underholdt av helt siden starten på dette århundre. En allsidig artist med flere bokutgivelser, tv-program og en rekke standup-show på sin CV. Men nå, i en alder av 46 har han virkelig blomstret med sitt kritikkerroste nye show «Drittpappa», som tok trønderne med storm denne småkalde onsdagskvelden på Antikvariatet. Det var selvsagt utsolgt, og undertegnede må lete lenge etter et mer høflig og sofistikert publikum.

Den første gangen undertegnede så Christer gjøre standup var i mars 2005 på Victoria Scene, da han varmet opp for selveste Eddie Izzard. Han vant over publikum med en ganske snill form for humor, hvor han bl.a. fortalte om kinesiske restauranter i Norge som hadde skrivefeil. Veldig underholdende, spot on, og han forlot scenen til stormende applaus. Ingenting av det han sa var verken sjokkerende, kleint eller trist. Men spol så 11 år frem i tid, så har det skjedd noe radikalt med denne mannen, på en meget positiv måte.

Han snakker nemlig nå om ting som på papiret ikke virker morsomt i det hele tatt, men som likevel fungerer på en imponerende måte. Jeg vil ikke gjengi historiene, fordi de må dere få oppleve selv, men han snakker mye om den mørke siden av hans familie, frustrasjonen over å være far, og ikke minst, sin egen «mental breakdown». Det er faktisk veldig rørende å høre han fortelle om disse personlige utfordringene, og enda mer imponerende at han får oss alle til å le av det. Han nevner f.eks et selvmordsbrev med tidenes morsomte «PS» i seg. Alle lo… Det var helt fantastisk. Det var virkelig både rørende og lærerikt å høre på Christer Torjussen denne kvelden.

Som bonusnummer så lettet han på stemningen og ga oss underbuksehumor på høyt nivå. Tårene faktisk trillet, og alle forlot Antikvariatet i et mye bedre humør enn det de var i før de kom. Christer ble rett og slett balsam for sjelen denne onsdagskvelden, og det burde vi alle takke han for.

Regissøren av «Drittpappa», komikerveteran Hans Morten Hansen, har vært flink til å sørge for at den røde tråden er tilstede under hele showet, og ikke minst, som tidligere nevnt, få frem humor i de ting man ikke visste kunne være morsomt. Jeg burde kanskje ikke skrive dette, men jeg kjenner til noen veldig morsomme historier om Hans Morten og Christer fra ca 15 år tilbake, hvor de ikke kom overens i det hele tatt pga ulike politiske syn. Da er det faktisk ekstra morsomt at de nå jobber sammen, og ikke minst, får til et så utrolig bra resultat.

Det var faktisk ingenting undertegnede savnet i dette showet. Det var med andre ord, helt perfekt, og ikke minst, meget imponerende å få til humor av de tristeste øyeblikkene i hans liv. Det burde vært hengt opp ballonger på scenen. Terningkast: 6.


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.