Puls 20.09.16


Wallmans
20. September 2016
Oslo

Tips noen om denne saken


Les også

Wallmans Oslo: Miracles (03.11.14)KalenderWallmans Oslo: Rockin'

Wallmans Oslo is still going strong, og har i sitt 16. år i Tigerstaden begynt å røre ekstra på rockefoten. Med andre ord, de er mer folkelig enn noensinne.

Eventyret fortsetter på Gamle Mølla i Oslo. Ja, den samme plassen som hadde Reisesjekken, Wesenstund og Casino på 90-tallet. Det ironiske med det er at artistene på scenen denne kvelden var mest sansynligvis ikke født en gang når TV Norge sto for underholdningen. Det gjør selvsagt overhodet ingenting, fordi her stemmer det meste, med et energisk ensemble som er sulten på å stelle i stand til fest.

Siden oktober 2000 (ja, jeg var der) har altså dette svenske konseptet med syngende servitører vunnet mangt en nordmanns hjerte, og danskene har også fått smake på menyen. Et skandinavisk fenomen der altså, som tydeligvis ikke har noen planer om å slutte med det første.

Artistenes hyllest til klassisk rock, og ikke minst Queen var deilig å oppleve, men kanskje litt i det korteste laget, spesielt siden selve reklameplakaten har hovedfokus på akkurat denne sjangeren. Men det glemmes fort når Madonna får sin egen bolk med hits, Beatles blir sunget som croonere i storband, de beste og værste one hit wonders blir blandet i en spicy gryte, og ikke minst når de 4 svenske gutta synger vakkert på italiensk. Frysninger.

Den artisten man først legger merke til er Fredrik Vahlgren, som leverer en knall rockestemme. Det at han ligner på superhelten Thor trekker heller ikke ned. Når det kommer til ekstra utstråling, så var det noe meget tiltrekkende med den energien Rebekka Norvik ga alle i salen. Hun av og til skapte en "tunnel vision" på scenen, hvor alle som satt rundt meg, kun stirret på henne... Jeg kunne ikke noe annet enn å gjøre det samme.

Alt i alt, så ble de utsendte fra PULS nok en gang underholdt og vi anbefaler alle å besøke denne showrestauranten. Maten, som er en del av showet, var som alltid veldig god. Både forretten, blomkålsuppa, kyllingen og desserten gjorde susen. Sjarmerende servitør hadde vi også. Om det var noe vi savnet? Tja, de hadde en morsom tryllekunstner som gikk fra bord til bord. Han kunne gjerne fått sitt eget nummer på hovedscenen. Det hadde ikke skadet, fordi litt mer humor var etterlengtet. Men dette er små elementer som sikkert vil komme mer og mer inn i showet, etter artistene har blitt varmet opp i noen uker til.

Terningkast: 5


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.