Puls 07.09.16


Kris Kristofferson
7. September 2016
Olavshallen, Trondheim

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Kris Kristofferson - 7. September 2016 (Kelkoo)

Søk etter Kris Kristofferson: 7. September 2016 på Amazon.com


Les også

1001 WATT - BACKSTREET GIRLS (16.10.11)

1001 WATT - ANTHEM (15.10.11)

1001 WATT - GOTHMINISTER (15.10.11)

1001 WATT FESTIVAL DAG: 1 (13.10.11)KalenderKris Kristofferson: "More country for old men"

Veteranen av alle nålevende countrylegender er på sin pilgrimstur Norge rundt, og han har lagt sjela si rett ved hjertet, fordi noe mer intimt enn dette, må du lete lenge etter.

La meg starte med det "negative": Han er ingen stor gitarist, by any stretch of the imagination... Kris Kristofferson er først og fremst en låtskriver, og det beviste han gang på gang i Olavshallen denne småkalde onsdagskvelden. Han avsluttet ikke en eneste låt på vanlig måte. Det gikk bare i ett, og det var kun når han sa "Thank you" folk skjønte at de skulle klappe.

Selv om helhetsinntrykket var litt diffust, så var dette utrolig vakkert, og ikke minst, veldig sentimentalt. Høydepunktene var uten tvil "Me and Bobby McGee", "Sunday morning coming down" og "The Silver Tounged Devil and me". Da bruset det i blodet til alle i salen. Min personlige favoritt var den sterke fremføringen av "They killed him". Du kunne høre en knappenål falle... Frysninger!

Hans datter varmet opp før han kom på scenen. Hun var mer sjarmerende enn talentfull, men det gjorde absolutt ingenting, fordi da hun kom tilbake en time senere sammen med sin far, løftet de virkelig opp hverandre. De til og med lo høyt da hun gjorde narr av hans forkjærlighet til marijuana.

Mannen er uforskammet sprek, men dette blir nok den første og siste gang vi får oppleve han i Olavshallen. (Mannen er tross alt 80 år!) Publikum får automatisk en terningkast 6, fordi det var masse cowboyhatter i salen. Jeg ville ikke vært overrasket om det sto noen hester parkert utenfor heller.

Undertegnede gir derimot Kris Kristoffersen terningkast 4. Det som manglet var at det burde vært litt mer kommunikasjon med publikum, litt mer spenning i fremføringen og litt mindre sure gitartoner, because DAMN!

Kris sa det best selv:
"Y'all paid a lot of money to see an old fart blow his nose?".


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.