Puls 14.08.16


Åge Aleksandersen & Sambandet
13 August 2016
Sverresborg Arena

Tips noen om denne saken


Les også

Åge Aleksandersen & Sambandet: Furet værbitt (03.04.11)

Åge Aleksandersen og Sambandet: ...eller motsatt (13.09.10)

Fra Svartlamon til Eldorado (06.06.09)

Åge Aleksandersen og Sambandet: Katalysator (20.06.08)

Åge Aleksandersen og Sambandet: Janne Ahonens Smil (Sgl) (04.05.08)

Åge Aleksandersen: Snöharpan (03.11.06)

Åge Aleksandersen: Gamle Ørn (22.04.00)

Unplugged, indeed! (25.02.00)

Gratulerer med dagen, Åge! (23.03.99)

Åge Aleksandersen: Flyg Avsted (05.02.99)

Åge på nett (29.01.99)KalenderÅge Aleksandersen: Nok en seier på hjemmebane!

Det har dukket opp en ny tradisjon i Trondheim: Dra på Åge-konsert på Sverresborg Arena og møt kjentfolk. 10 000 feststemte dukket nemlig opp nok en gang for å feire Åge, Trønder-rock og sommerferie. Undertegnede måtte virkelig anstrenge seg for å finne noe å hate.

I over 3 timer så holdt de det gående. Gamle schlagere, coverlåter, og ikke minst, gjesteartister: Kurt Nilsen, Sofia Karlson, Tommy Kristiansen, Andreas Aase og Ann Helen Stamnsve leverte alle med stor lidenskap. Her var det nemlig noe for alle som liker jovial musikk. "Trondheimsnatt" er et folkelig konsept, og som tidligere nevnt, dette er en meget sosial begivenhet. Undertegnede mistet tellingen på hvor mye kjentfolk han møtte i løpet av kvelden. Var dette en pluss i margen? Definitivt. Distraherte det meg fra konserten? Egentlig ikke. Åges musikk er ikke "rocket science", så det å rekke en god samtale før, under og etter en sang, gjorde liten skade. Det fikk meg faktisk til å like hele konseptet enda bedre.

Dette var på mange måter ikke en "typisk Åge-konsert", da flere rariteter var i hovedfokus den første halvdelen. Konserten startet f.eks med en snill "Hvis du rekke ut ei hånd", og etterhvert kom "Eldorado" med en søt tubasolo. Med andre ord: Det hele var ganske laidback, og langt ifra noe typisk allsangkonsert, men alt dette skulle forandre seg i andre halvel. "Norge Mitt Norge" var et godt eksempel på det, og da fikk også den deilige blåserekka vist seg fram. De la virkelig til noe ekstra i lydbildet som undertegnede hadde savnet. Hit-paraden fortsatte med "Rio De Janeiro", "Hold fast" og selvsagt "Levva Livet". Den siste timen var rett og slett en lang fest, og alle tilstede virket strålende fornøyd.

All kudos til Trondheim Concerts for å sette dette sammen. De har mildt sagt vært meget travel denne sommeren, ikke minst med å arrangere konserten til "storebroren" til Åge - Bruce Springsteen, bare noen kilometer unna. Skulle det i det hele tatt være noe å sette fingeren på, så var lyden litt i det laveste laget, og det hadde selvsagt vært stas med en Åge/Kurt-duett på f.eks "Lost Highway". Men alt i alt, dette er en tradisjon vi alle må fortsette å være med på... Topp stemning! Terningkast 5.


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.