Puls 24.09.15


22. September
Wallmans: Fireworks!
Gamle Mølla, Oslo

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderWallmans Oslo: Fireworks!

Det er ganske utrolig at showrestauranten Wallmans har holdt det gående nå i hele 15 år i Tigerstaden, når man tenker på hvor ustabil underholdningsbransjen egentlig kan være i denne byen. Av den grunn alene, tar jeg av meg hatten... Det skader ikke at showet er intet annet enn strålende heller.

Det er faktisk ganske imponerende at dette konseptet har overlevd både finanskriser og utbyttinger av crew både av og på scenen. Det var en stund der, hvor man ble litt i overkant "artsy-fartsy", men nå de siste årene har de heldigvis gått tilbake til det mer folkelige, og da tenker undertegnede spesielt på de musikalske innslagene. Man kan aldri gå feil med store hyllester til Michael Jackson, Spice Girls og boyband. Sistnevnte endte (utrolig nok) opp med å bli kveldens høydepunkt, da de fire gutta i showteamet sjarmerte alle damene i salen, med en spesiel hyllest for anledningen til Eli Hagen, som også var tilstede. Frysningene kom når de dansende og syngende servitørene begynte å synge en italiensk versjon av "Can you feel the love tonight". Il Divo-style der altså.

Ellers så var det masse deilig energi på de 9 artistene som nesten alle har bakgrunn fra diverse musikkteaterskoler. Deres hyllest til god gammel Soul-musikk sørget for at publikum fikk lyst til å vrikke på hoftene, og det var lett å se at de var i sitt rette element når de gjorde låter fra musikalen "Rent". Vi kommer nok til å se flere av disse artistene på flere store teaterscener i årene som kommer. Som et ensemble så funket dette perfekt, men det eneste som kanskje manglet var at artistene skilte seg mer ut. Dette er kanskje noe som kommer til å skje over tid når de blir enda mer komfortabel med shownumrene. X-Factor er nemlig veldig viktig på Wallmans, fordi det er de som har "det lille ekstra", som har klart å få en karriere etterpå.

Det blir feil å ikke nevne den nydelige maten og den flotte servicen når man skriver en Wallmans-anmeldelse. Det som var ekstra morsomt denne kvelden, var å bli geleidet av 4 flotte menn med paraplyer over Akerselva før man entret restauranten. Dette er noe de egentlig burde gjøre hver kveld, fordi et bedre førsteintrykk er det umulig å gi. Alt i alt, så hadde undertegnede en strålende kveld på Gamle Mølla, og jeg kan trygt anbefale dette forrykende og folkelige showet til både store og små. Gratulerer med 15-årsjubileum!

Terningkast: 5


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.