Puls 18.09.15


17. September 2015
Mary Poppins
Folketeateret, Oslo

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderMary Poppins: En Magisk Aften!

Familieforestillingen Mary Poppins er en suksess allerede før premieren er i gang, med over 30 000 forhåndssolgte billetter. Ikke se bort ifra at de kan selge dobbelt så mye.

Nøkkelordet her er "Magi", og det er veldig mye som sørger for magisk stemning i salen. Alle kjenner til denne klassiske barnehistorien både som bok, spillefilm og tegnefilm, og to av låtene er jo viden kjent i sin egen rett. Det store orkesteret under ledelse av Tor Egil Braseth sørger også for at det svinger skikkelig av de andre låtene også. Det visuelle derimot er kanskje det aller viktigste i en slik forestilling, og der må undertegnede bøye seg i støvet. Aldri har det vært så vakkert å se på alle de flotte sceneløsningene. Folketeateret holder en høy internasjonal standard, og det å bruke en del digital teknologi på toppen av alt annet ønskes herved hjertelig velkommen inn i alle norske teater.

Hovedrollen i teaterversjonen spilles av Heidi Ruud Ellingsen, og det kan man si er meget bra typecast. Hun er vakker og sjarmerende, morsom og smart, og ikke minst, hun synger og danser nærmest perfekt. Som skuespiller er hun også veldig tilstedeværende, og hun er den ekte stjernen på scenen denne kvelden.

Den som derimot kunne trengt "en teskje med sukker" er barnepikens mannlige venn Bert, spilt av Mads Ousdal. Han er dessverre ikke den store sangeren, og denne musikalen kunne trengt litt mer krutt i en slik type karakter. Heldigvis leverte Mari Maurstad og Lars Jacobsen varene i sine småroller, både i energi og humor. Forestillingen kunne faktisk hatt enda mer av dette. Ekteparet Banks (spilt av Jan Martin Johnsen og Siren Jørgensen) var også veldig fine, på sin egen sofistikerte måte. Den personen vi derimot så alt for lite til, var Knut Lystad.

Forestillingen føles litt for lang til tider, spesielt første akt, da veldig få karakterer tar deg med storm. Kanskje denne mangelen på energi er noe regissør Linn Olsen kunne gjort noe med på sikt. Men bortsett fra det registrerte komprimeringsønsket, så er regien veldig balansert og fin, og de to barna på premiereforestillingen (spilt av Oscar Stålhand Arnø og Johanna Kjus Skippervold) gjorde en formidabel innsats med sin tilstedeværelse i alle scener, som det forøvrig var mange av.

Selve ensemblet er utrolig flott når de endelig får mulighet til å vise seg fram med sine sang- og danseferdigheter i andre akt. Steppdansnummeret er uten tvil forestillingens høydepunkt, og det er ekstra stas at Mary Poppins selv leder an dansen, og danser like bra som alle andre, om ikke bedre.

Det at Mary Poppins bokstavelig talt flyr av scenen på slutten, sørger for at både voksne og barn sitter igjen med et kjempefint sisteinntrykk før de forlater salen. Som sagt, det visuelle er en fest å se på, og barnas fantasi om å tro at intet er umulig, vil bli forsterket av å se på denne forestillingen.

Terningkast 5.


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.