Puls 08.05.13


Roky Erickson & The Hounds of Baskerville
Rockefeller
10.05.2013

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderLegende i levende live på fredag

Førstkommende fredag står legenden Roky Erickson på scenen på Rockefeller sammen med The Hounds of Baskerville. For noen år tilbake var det ingen som hadde tro på at den mannen noensinne skulle stå på en scene igjen, men nå er altså turen kommet til Rockefeller.

Roky Erickson startet karrieren i bandet 13th Floor Elevators på 60-tallet. Bandet var pionerer og foregangsfigurer innen den psykedeliske rocken. Etter en lang periode borte, med et stort narkotikamisbruk og opphold både i fengsel og på mentalsykehus, startet han et soloprosjekt på slutten av 70-tallet.

Som Roky Erickson and the Aliens ga han ut et par fantastiske plater på begynnelsen av 80-tallet. Deretter forsvant han igjen og holdt kun sporadiske konserter. Veien tilbake har vært lang, og er dokumentert i den strålende filmen You're Gonna Miss Me fra 2007. Tre år senere slapp han sitt første studioalbum på nesten 15 år, og har også vært å se på scener siden den tid.

Det sies at en konsert med Roky Erickson kan oppleves som enten å være i himmelen eller i helvete. Vi satser på at det blir som førstnevnte, og ønsker legenden velkommen til Oslo.


Redaksjonen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.