Puls 12.04.13


Dizzee Rascal og Karpe Diem
Pstereo
16./17.08.2013

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderPstereo lanserer hiphophelter

Trondheimsfestivalen Pstereo har annonsert at den britiske rapstjernen Dizzee Rascal kommer til å stå på scenen under årets festival, som arrangeres 16. og 17. august. I tillegg kommer Karpe Diem til å opptre.

Navn som Motorpsycho, The xx og Savages er allerede bekreftet til årets program, men nå er turen altså kommet til hiphopnavnene.

Det er snart ti år siden Dizzee Rascal sist sto på en norsk scene, selv om han var booket til nå nedlagte Oslo Live i 2008. Da måtte konserten avlyses på grunn av sykdom, men alt tyder på at det denne gangen kommer til å gå knirkefritt for seg, og at Dizzee Rascal besøker Marinen på sensommeren.

Dizzee Rascal lanserte for et par år siden DirteeTV.com, en 25-spors mixtape med bidragsytere som JME, Hyper og Chronic. Den siste tiden har det imidlertid vært stille rundt den britiske rapperen, men han skal etter sigende jobbe med sitt femte studioalbum, uten at en slippdato er offentliggjort ennå.

For en drøy måned siden klarte Karpe Diem kunststykket å fylle Oslo Spektrum til randen, og de leverte en konsert som ble rost opp i skyene av samtlige tilstedeværende medier. I sommer skal de spille på det som er av festivaler, og det virker som om norsk hiphop med Karpe Diem i spissen har blitt spiselig for folk flest.

Vi antar at Karpe Diem blir et av Pstereos store høydepunkter, og alt tyder på at de kommer til å stille i matchform når de har spisset formet på festivaler som Slottsfjell, Moldejazz og Palmesus sommeren igjennom.


Petter Brønstad

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.