Puls 26.02.13


Mike Tramp
Cobblestone Street
26.02.2013

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderNytt album ventes fra Mike Tramp

Unik historie fortelles gjennom det ventede albumet Cobblestone Street, som ventes utgitt en gang i april.

En akustisk gitar og en stemme. Det er sånn sangene alltid starter, men det er først det sist året folk har hørt Mike Tramp på denne måten. Med albumet Cobblestone Street erkjenner den gamle hardrockeren sine røtter. Dette er albumet, som MIKE TRAMP alltid har drømt om å lage og som snart er klar til utgivelse 8.april. Albumet tok sin tid å lage, fordi den slags personlige sanger krever mot, erfaringer og et levd liv. Mike Tramp har det hele.

Mike Tramps historie ligner ingen andres. Det er en reise som gjennom 35 år har bragt ham verden rundt til de merkeligste steder og rommer de mest utroligste fortellinger. Mike Tramp var bare femten år da han forlot skolen og sitt barndomshjem på Vesterbro i København, via Madrid, så videre til New York, Los Angeles, Lake Tahoe, Tasmania, Melbourne, Jakarta, innen han nå vender tilbake til Vesterbro, hvor det nye albumet Cobblestone Street er født.

Det var her Mike Tramp vokste opp på 60- og 70-tallet i en tid med hippiebevegelse og militærnektere. På Vesterbro Ungdomsklubb møtte han sin første og eneste musikklærer, Bo Schiøler, som ga han en musikalsk oppdragelse med sanger av Kim Larsen, Sebastian og ikke minst en god dose med Bob Dylan. I mange år, både i gruppen Mabel og senere som rockestjerne i de suksessfulle gruppene White Lion og Freak Of Nature hvor han turnerte i USA og verden over, forstod Mike Tramp aldri hva denne bakgrunnen hjemme i Danmark hadde lært han. Men med årene begynte det å gå opp for ham, og da hans solokarriere begynte i 1996 begynte de gamle forbildene å dukke opp og sangene ble til, alt ble skrevet fra hjertet.

I 2012 reiste Tramp rundt omkring i Europa og spilte 40 show med sitt storyteller-konsept. Turneen var en suksess og midt i turneen dro han en uke i studio for å spille inn det nye albumet Cobblestone Street. Noen av sangene hadde han skrevet for 20 år siden og noen ble laget samme uken som han var i studio. Alt i alt, så representerer det 100% av hva Mike Tramp er laget av, og turneen fortsetter med dette albumet. Første smakebit av albumet kommer i dag, 18. februar, i form av førstesingelen «A New Day». Resten av albumet kommer jeg tilbake til når utgivelsesdato nærmer seg.


Frode Kjellevold Klementsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.