Puls 20.01.13


Them Bird Things
Pachyderm Nightmares
Playground

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Them Bird Things - Pachyderm Nightmares (Kelkoo)

Søk etter Them Bird Things: Pachyderm Nightmares på Amazon.com


Les også

KalenderThem Bird Things: Pachyderm Nightmares

Finsk kvartett som spiller sin egen variant av folk rock, blues og country. I front har de den særegne vokalisten Salla Day. Og de vet hvem som drepte Robert Johnson..

Them Bird Things startet opp i 2007 i Helsinki. Pachyderm Nightmares er nummer tre i rekken. Salla Day er gruppas ubestridte blikkfang. Hun kan minne om en yngre utgave av Marianne Faithfull i utseende, og høres ut som en mellomting av nevnte diva og Grace Slick. Noen ganger. Tar du med nettopp Jefferson Airplane og Cowboy Junkies som referanser, forstår du hvor vi befinner oss.

Både lap steel og kassegitarer er flittig brukt. Iblant el-mandolin og el-gitar. Alt er med på å skape den spesielle stemningen disse finnene står for. Tekstene er i overveiende grad temmelig mørke. På tittelkuttet bygger de rundt en grotesk, men sann historie fra 1916 om den dødsdømte elefanten Mary som ble hengt fra en jernbanekran. Men det er også plass til svart humor som vi tar del i på den fine "I Know Who Killed Robert Johnson".

Rolige og tiltalende "Roundelay" og "The Magdalene" skiller seg også ut på en jevnt bra skive. I motsatt ende av skalaen er det bare "Cumberland Head Ferry Blues" som kunne vært utelatt. Den forandrer karakter fullstendig til en slags shanty med sekkepipe.

Mange fine gitar/ mandolindetaljer samt Salla Days eiendommelige vokal er mye av essensen til Them Bird Things. Dette er musikk som smyger seg innpå deg, og er verdt å låne øre til.


Svein Mostad

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.