Puls 05.12.12


Jorn
Bring Heavy Rock To The Land
Frontiers / Cosmos Music Group

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Jorn - Bring Heavy Rock To The Land (Kelkoo)

Søk etter Jorn: Bring Heavy Rock To The Land på Amazon.com


Les også

KalenderJorn - Bring Heavy Rock To The Land

Den 44 år gamle Jørn Lande fra Rjukan i Telemark har nok av band og album på samvittigheten, og Bring Heavy Rock To The Land er hans niende studioalbum. Legger du til noen konsert og samlealbum så sitter du igjen med at han har vært produktiv siden oppstarten i 2000. I tillegg har sjefen selv vært involvert i flere andre prosjekter i samme tidsrom, det mest kjente er selvsagt som vokalist i det tyske power metalbandet Masterplan.

Albumet starter knallsterkt med den rolige åpningslåten My Road, før tittellåten Bring Heavy Rock To The Land får opp pulsen, som fortsetter inn i låt nummer tre med et vræl på A Thousand Cuts. Deretter kommer noe overraskende Ride Like The Wind, en låt Saxon lånte av Christoffer Cross og gjorde kjent for hardrock massene på 80-tallet. Valget av denne låten var ikke helt vellykket mener nå jeg, da Saxon innehar en betraktelig bedre versjon.

Derimot så kommer det flere godbiter, og Ride To The Guns kunne fint ha vært å finne på et hvilken som helst godt Iron Maiden album. Den har et trøkk og driv. Det serveres noen litt roligere låter, men det er vel ikke til å stikke under en stol at Jorn først og fremst er en musiker med energiske og barske metallåter.

Om den kommer opp mot klassikeralbumet The Duke fra 2006 er heller tvilsomt, men dette er et godt stykke heavy metall du får ved å lytte til Bring Heavy Rock To The Land.

Jørn Lande har en råhet og styrke i stemmen, som de fleste andre vokalister bare kan drømme om. Det er teknikk, erfaring og talent. Og det er vel ingen ulempe å inneha en stemme tilnærmet lik metallguden Ronnie James Dio heller.

Sjekk også ut fjorårets mektige konsertplate Live in black, der du blant annet får de fleste klassikerne.


Håkon Hovde

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.