Puls 02.12.12


MhZ Legacy
MhZ Legacy
Man Bites Dog Records

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på MhZ Legacy - MhZ Legacy (Kelkoo)

Søk etter MhZ Legacy: MhZ Legacy på Amazon.com


Les også

KalenderMhZ Legacy: MhZ Legacy

«To whom this may or may not concern, we’re here; fashionably late by only fourteen years,» konstaterer hiphopsupergruppa MhZ Legacy på låta «Mass temple». Linja er signert Copywrite, og den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Mange har ventet lenge, men RJD2, Copywrite, Tage Future og Jakki tha Motamouth har endelig fått ut fingeren og fått ut skiva.

Tidligere kalte de prosjektet sitt MhZ, men de er altså tilbake som MhZ Legacy. Hiphoparven videreføres på eksepsjonelt elegant vis av disse gutta fra Ohio, og alt de gjør er akkurat så bra som man forventer fra en gjeng legender. Visstnok har det vært mye trøbbel med å få ferdigstilt denne plata, men når MhZ Legacy nå endelig er ute, er det egentlig bare å sette seg ned og nyte høykvalitetshiphop i førjulstida.

Siden sist de samarbeidet, for omtrent et tiår siden, har de ikke bare byttet navn, men også knyttet til seg et par andre samarbeidspartnere. Slug fra Atmosphere bidrar på «Satisfation», mens ILL Bill er lånt inn på «Addictionary». Og det er vanedannende å høre på denne skiva. Allerede på første låt, «Accidentally on purpose», påstår de at dette er årets skive. Det er egentlig ikke en overdrivelse, og de har akkurat den attituden, selvsikkerheten og fremtoningen som gjør at man kan ta dem seriøst og la seg imponere. Det må også nevnes at Camu Tao ikke lenger er i live, og at MhZ Legacy derfor også har mistet et medlem. Han rakk likevel å legge ned to-tre spor i MhZ-comebacket, noe man må sette pris på, om enn for siste gang.

Likevel er det et par låter som skiller seg ut som enda litt kulere enn resten. «Mass temple» som jeg nevnte innledningsvis er bare dritfet. I tillegg til den, er den siste låta på skiva sinnssykt kul. «Mechanical mile» er perfekt førjulshiphop; laidback med kult gitarsample. RJD2 leverer igjen, som så mange ganger før. MhZ Legacy er på mange måter en skikkelig vellykket gjenforeningsfest. Ingen av artistene tar for mye plass, og de klarer derfor å ha fokus på det viktigste: musikken. Selv om det har vært mye trøbbel og mange utfordringer underveis, holder sluttproduktet høy klasse. Det er passe melankolsk, passe melodiøst og passe muskuløst. MhZ Legacy må alle hiphophodene ønske seg til jul, det er faktisk årets hiphoputgivelse.


Petter Brønstad

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.