Puls 29.11.12


Onkel Tuka
Woodys Verden – En hyllest til Woody Guthrie
NorskAmerikaner

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Onkel Tuka - Woodys Verden – En hyllest til Woody Guthrie (Kelkoo)

Søk etter Onkel Tuka: Woodys Verden – En hyllest til Woody Guthrie på Amazon.com


Les også

Onkel Tuka: Geriljagospel (29.01.07)KalenderOnkel Tuka med venner: Woodys Verden – En hyllest til Woody Guthrie

OK. Det er logisk. En norsk hyllest til Woody Guthrie måtte Halden-hillbillyene Onkel Tuka stå bak. 2012 går mot slutten og i dette herrens år er det 100 år siden Woody Guthrie ble født. Hans innflytelse er enorm og kan ikke overvurderes.

En av de første tingene Bob Dylan gjorde da han kom fra Minnesota til New York i 60/61 var å oppsøke sin store inspirasjonskilde. Som kjent stod det på Woodys gitar: "This machine kills facicts"!

Onkel Tuka har etterhvert noen plater bak seg og vant i fjor Spellemannsprisen for beste countryalbum. Men hei, dette er gutta som befinner seg milevis unna glatt mainstream-country!

På denne hyllesten møtes folk, hillbilly, bluegrass og nettopp country. Rustikt og jordnært med gamle mikrofoner og gamle instrumenter. Med en rekke innbudte venner. Bl.a Henning Kvitnes, Kåre Virud, Paal Flaata og Martin Hagfors.

Det meste av Guthries tekster er oversatt til norsk av sjefsonkel Håkon Ohlgren. Guthries mest kjente låt "This land Is Your Land" er blitt hetende "Det Her Er Ditt Land".

"Way Over Yonder In The Minor Key", som mange vil huske fra den første utmerkede Billy Bragg & Wilco-skiva "Mermaid Avenue", 1998, er i norsk tapning "En Tone Langt nedi En Vei". Den som synger denne låten er Ronald Prang.

Og gledelig nok er Bob Dylan's "Song To Woody" med her. Opprinnelig på hans første album fra 1962. På norsk "Sang Til Woody". Oversatt av Jan Erik Vold og synges av Kåre Virud. Alt i alt: En utmerket hyllest!


Tor Harald Bergsrud

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.