Puls 23.11.12


Paal Flaata
Wait By The Fire - Songs Of Chip Taylor
Rootsy / Warner Music

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Paal Flaata - Wait By The Fire - Songs Of Chip Taylor (Kelkoo)

Søk etter Paal Flaata: Wait By The Fire - Songs Of Chip Taylor på Amazon.com


Les også

Paal Flaata på Rockefeller - Bildespesial (14.01.13)

Magiske Paal Flaata på Rockefeller (13.01.13)

Diverse artister - Theres a hole in heaven where some sin slips through (24.09.07)

Paal Flaata: Rain (28.04.05)KalenderWait By The Fire - Songs Of Chip Taylor

Wait By The Fire er Paal Flaata sitt femte studioalbum i løpet av ti år, og denne gangen har skienskaren hentet ti låter fra skattekammeret til den amerikanske sing & songwriteren Chip Taylor. Klarer Paal Flaata å foredle og omgjøre låtene til sine egne?

Paal Flaata er tro mot sin røtter, og leverer nok et lavmælt og vakkert stykke kunst. Selvsagt er hans faste og eminente musikalske makker Gøran Grini med, og har en finger med på det meste. Begge har vært involvert i andre prosjekter, men når de kommer sammen blir resultatet alltid bra. Det Flaata mangler tilfører Grini og vice versa.

Albumet inneholder ti gode og balanserte låter, den aller beste starter det hele og er tittlelåten Wait by the fire. Jeg ønsker også å trekke frem I Can Make It With You og Weaker Moments som andre sterke låter. Albumet bare vokser etter hver gjennomgang. Det hele avsluttes med Chip Taylors tolkning av 22 juli på den skjøre The Darkest Day.

Det hviler noe spesielt over stemmen til Flaata, det er nærmest noe majestetisk. Riktignok har han flere soloutgivelser, men mange husker han fra Midnight Choir perioden, og spesielt da med deres mesterverk Amsterdam Stranded. Låtvalget og lydbildet gir en nedtonet stemning, noe både albumet og Paal Flaata kler svært godt. Det hele er delikat produsert og mikset, og det er tilført snedige detaljer som god gammeldags LP knitring (svakt) på åpningssporet.

Her er det ingen tvil; denne må du ha.


Håkon Hovde

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.