Puls 18.11.12


Cody ChestnuTT
Landing On A Hundred
One Little Indian

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Cody ChestnuTT - Landing On A Hundred (Kelkoo)

Søk etter Cody ChestnuTT: Landing On A Hundred på Amazon.com


Les også

KalenderCody ChestnuTT: Landing On A Hundred

Betegnelsen «funksoulflinkis» dukker ofte opp når navnet Cody ChestnuTT nevnes, og han er kanskje for allmennheten mest kjent for «The Seed» sammen med The Roots for et tiår tilbake. Nå er han imidlertid tilbake med en solid skive, om enn kun for soulfolket.

Funky «’Til I met thee» åpner ballet. Her er alt som skal være i en Cody ChestnuTT-låt; strykere, blåsere, kordamer, funky gitar og ikke minst en myk vokal på toppen av alt dette. Innledningsvis virker det å være funken som dominerer lydbildet, og «I’ve been life» med et overraskende likt gitarriff som åpningslåta tar over. Låta er i og for seg ikke noe høydepunkt i seg selv, og det er om å gjøre å nevne flest mulig afrikanske land i første vers her. Ingen nevnt, ingen glemt fra vår side.

Det blir litt tøffere med «That’s still mama», selv om den myke vokalen dominerer lydbildet også her. Likevel, ChestnuTT har en fortid i Death Row Records, så han er nok ikke bare soft. Liker man soul, funk og r’n’b er denne skiva midt i blinken, men det tar litt tid før den kommer skikkelig i gang. De tre beste låtene, «Love is more than a wedding day», «Under the spell of the handout» og «Don’t wanna go the other way» kommer på rad og rekke mot slutten av skiva, og viser hvor flink en funksoulflinkis bør være.

Når det er sagt, tror jeg ikke Landing On A Hundred har kommersielt potensial på samme måte som Roots-samarbeidet «The Seed» fra ti år tilbake. Den nye ChestnuTT-skiva er snadder for soulfolket, men den er neppe radiomateriale, kanskje med unntak av «Don’t wanna go the other way». Dessuten er ikke alle låtene helt på nivå med det man kan forvente av en undergrunnslegende som Cody ChestnuTT, men dette er likevel både godkjent og godkjent pluss. Skiva er både bra og kul, men kunne vært bedre med tanke på hvem som har gitt den ut.


Petter Brønstad

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.