Puls 12.11.12


Neil Young & Crazy Horse
Psychedelic Pill
Reprise/ Warner

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Neil Young & Crazy Horse - Psychedelic Pill (Kelkoo)

Søk etter Neil Young & Crazy Horse: Psychedelic Pill på Amazon.com


Les også

KalenderNeil Young & Crazy Horse: Psychedelic Pill

Ikke vanskelig å la seg trekke inn i deres univers.

Bare noen måneder etter utgivelsen av coveralbumet Americana, følger doble Psychedelic Pill på 88 minutter. Og Frank "Poncho" Sampedro, Billy Talbot og Ralph Molina samt sjefen sjøl, Neil Young, skuffer ikke. Rufsete rock i kjent Crazy Horse stil. Fuzzen er som vanlig svært nærværende, uten at den blir påtrengende.

Tre mastodonter av noen låter på til sammen en time dominerer denne platen. Åpningssporet "Driftin' Back" er på over 27 minutter med berusende gitarjamming. Bare det kan sette tålmodigheten til noen og enhver på prøve. Men de klarer på et merkelig vis å holde interessen oppe. Den tar for seg Youngs store bestrebelse på å redde lydkvaliteten på musikkutgivelsene. Han ergrer seg over MP3 og dens svært begrensede lydkvalitet, med bare 5% av den opprinnelige lydkvaliteten inntakt. Temaet blir også fyldig dekket i hans nylig utgitte memoarer.

"Ramada Inn" og "Walk Like A Giant" er de to andre monumentale og essensielle sporene her. De inneholder også i likhet med nevnte "Driftin'Back" lange, suggererende instrumentalpartier.

De kortere låtene fortjener også å bli hørt. "Born In Ontario" er skranglete og sjarmerende country-rock. Det eneste unødvendige er den alternative miksen av det effektfulle og etter min mening gode tittelkuttet. Iblant låner han litt fra sin egen backkatalog.

Men denne pillen kan med fordel konsumeres.


Svein Mostad

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.