Puls 21.11.12


Kråkesølv
Alle gode ting
Musikkoperatørene

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Kråkesølv - Alle gode ting (Kelkoo)

Søk etter Kråkesølv: Alle gode ting på Amazon.com


Les også

Kråkesølv: Ingen bomtur til Rockefeller (16.01.11)

Kråkesølv: Bomtur Til Jorda (26.11.10)

Kråkesølv skal forsvare tittelen (26.11.10)KalenderKråkesølv – Alle gode ting

”Husk at livet går fort” er åpningssporet på Kråkesølv sitt tredje album ”Alle gode ting”. Og de 12 låtene går både fort, rolig, seigt og hardt for seg. Fire gutter i midten av 20-årene fra Bodø prøver etter beste evne å bringe arvesølvet til ”Rock på norsk” videre.

Kråkesølv er ikke et sånt band det går tretten på dusinet av. De finner ikke opp en suksessformel og rendyrker den. Flere av låtene krever mange gjennomlyttinger før de begynner å sitte fast i øregangene, selv om noen selvfølgelig også sitter umiddelbart – populært kalt kvikksølv låter. Harmoniene er blitt mer avanserte og de har gitt seg selv et stort rom for eksperimentering – litt sånn som de store endringene i årstidene oppi nord. Jeg kan se for meg at Kråkesølv er av samme ulla som Motorpsycho – de bor mer eller mindre i øvingslokalet.

Det store høydepunktet på plata, er monsterlåten I limbo. Som starter med en nydelig xylofon intro, for så å brakstarte gitarene i nådeløse harmonier. Først smelter iskrystallene, for å gi plass til trollene som klyver frem. Kråkesølv er best når de ypper med fuzzgitarer og traktorbass som i Stødig som en bauta, Dårlig løgner og nevnte I limbo. Sjalusien som driv dæ og Husk at livet går fort er også verdt å låne ørene til. Jevnt over gode filosofiske tekster og pluss for å tørre å si noe om norsk krigføring i utlandet med Når det prentes inn. Et stort ansvar ligger på de unge Bodøværingenes skuldre, men jeg tror de vil ta med seg arvesølvet videre. Og kanskje ta det et steg videre. Kråkegull fra meg.


Stig Erlend Midtgård

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.