Puls 05.11.12


Bo Kaspers Orkester
Du borde tycka om mig
Sony Music

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Bo Kaspers Orkester - Du borde tycka om mig (Kelkoo)

Søk etter Bo Kaspers Orkester: Du borde tycka om mig på Amazon.com


Les også

Bo Kaspers Orkester: New Orleans (26.10.10)

Den som venter på noe godt... (29.03.07)

Bo Kaspers legges på is (08.11.04)

Nytt fra Bo Kaspers (27.08.03)KalenderBo Kaspers Orkester: Du borde tycka om mig

Når du har fulgt et band lenge – håper du i det lengste at de retter opp noen feilskjær og kommer på rett spor igjen. Så også med svenske Bo Kaspers Orkester som har holdt på i over 20 år og nå er ute med sitt tiende album ”Du borde tycka om mig”.

På nitti-tallet sjarmerte Bo Kaspers Orkester mange i senk med sin blanding av jazz, pop, rock og soul med sensuelle undertoner. Etter plater som På hotell, Amerika og I centrum og turneer over hele landet, ble de dyktige musikerne fort en livefavoritt. Suksessformelen holdt de lenge på, men etter hvert fikk de behov for å flørte med andre stilretninger. Således har Bo Kaspers Orkester på 2000-tallet gått mer i retning av pop enn jazz. Noe som også er tilfellet på Du borde tycka om mig hvor de har fått med seg Grammisvinner og produsent av Veronika Maggios Satan i gatan - Christian Waltz.

Lydbildet på den nye platen er moderne og annerledes og det tar en del gjennomlyttinger for å finne ut om jeg liker det eller ikke. De gode melodiene til Bo Kaspers og tekstene og stemmen til Bo Kasper Sundström trenger riktig innpakning for å nå sitt fulle potensiale. Noen ganger fungerer det veldig godt som i Jag är vacker ikväll, Längre upp i bergen og Världens ände, hvor produksjonen forsterker disse ”feel good”-låtene. På første og siste spor, i Festen -med vrengt piano og Kom - hvor strykere ødelegger, er jeg mer usikker.

Du borde tycka om mig har rom for tempo og trøkk, men også de roligere låtene. Snart kommer natten er en vakker og umiskjennelig Bo Kaspers låt hvor alt er nedstrippet og vakkert. Og vakrere blir det. På salmeaktige Mitt rätta jag, som burde vært avslutningen på denne helt godkjente utgivelsen, kommer gåsehuden frem.


Stig Erlend Midtgård

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.