Puls 19.11.12


Æ
"Avvikerike"
Clearpass

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Æ - "Avvikerike" (Kelkoo)

Søk etter Æ: "Avvikerike" på Amazon.com


Les også

KalenderÆ: Avvikerike

Å toppe fjorårets monumentale utgivelse "Udyrbarmark", er ingen enkel oppgave. Men Æ sitter åpenbart på en utømmelig kilde av fiffige melodi- og tekstlinjer, som smyger seg inn i sjela. "Avvikerike" er nok et mesterverk fra den nordnorske visekunstneren.

Albumet ble sluppet i forrige måned, og en rekke gode anmeldelser betyr forhåpentlig at flere får øynene opp for Æ og dem.

Æ har beina godt plantet i visetradisjonen, men har en egen evne til å komme opp med melodilinjer som har noe eget. Han rapper ikke fra alle bauger og kanter, samtidig som han sper inn elementer fra rock og psykedelia på en fortreffelig måte. Følsom musikk, følsomme tekster, pakket inn i et lydbilde som kler hver enkelt låt perfekt. Ta for eksempel sykehusoppholdsskildringen "Hospitalt". Det sterile og underfundige lybildet, i kombinasjon med teksten, gjør det så lett å se for seg historien som fortelles. Alt formidles med en sår ekthet som gjør låtene veldig personlige.

De rolige låtene er i overtall, men her er også supre rockeperler i form av "Heimsøkt Hus" og "Tas".

Det hele avsluttes med den vidunderlig vakre voggevisa "Voggis".

I en noe traust norsk visebransje, er det befriende å ha en artist som tør å gå nye veier, og som virker å sitte på en utømmelig kilde av godlåter. For Æ nøyer seg ikke med dette. Et nytt album - sågar engelskspråklig - er så godt som klart for release. Det er bare å begynne å glede seg.

"Avvikerike" tar deg med på en spennende musikalsk reise, og du vil ikke angre om du blir med på turen.


Espen Hovelsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.