Puls 02.11.12


Frøydis Grorud
Melting Sound
Jazzland Recordings / Universal

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Frøydis Grorud - Melting Sound (Kelkoo)

Søk etter Frøydis Grorud: Melting Sound på Amazon.com


Les også

KalenderFrøydis Grorud - Melting Sound

Frøydis Grorud er vel mest kjent som fast inventar i Beat for Beat, og der har hun vist at hun mestrer både den ene og den andre musikkstilen. Denne gangen er det strippet ned til eget materiale, og hennes kreativitet blir et spennende musikalsk produkt.

Fløyelsmyke saksofontoner og rolig rullende pianotoner skaper vakkert samspill. Alle låtene bortsett fra en er instrumentale, men hva gjør vel det når stemningen er som balsam for sjelen? Nevnte unntak er Bjørn Eidsvåg sin nydelige klassiker Eg ser, som er oversatt til engelsk. Det triller ti rolige låter ut fra albumet, de kommer som perler på en snor. Høydepunktene føler jeg blir Falkum, Bratsberg og tittelsporet Melting Sound.

Bugge Wesseltoft er albumets produsent, og har ikke greid å holde sine musikalske fingre vekk fra albumet da han også er skyldig i å være gjestemusiker samt komponist.

Dette er helt klart et stemningsalbum, der rammene er lagt rundt såre og skjøre toner fra saksofon , piano og fløyte. Og tar vi med taffelspilling på trommer og nedtonet kontrabasslinje i bakgrunn, så har du i grunnbasisen. Frøydis greier å samkjøre dette til noen flotte og minneverdige kunststykker av følelser, og sluttresultatet er en perfekt julegave til et hvert hjem


Håkon Hovde

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.