Puls 02.11.12


Rex Rudi
Psycho Membrana
Norsk Rock

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Rex Rudi - Psycho Membrana (Kelkoo)

Søk etter Rex Rudi: Psycho Membrana på Amazon.com


Les også

KalenderRex Rudi: Psycho Membrana

Selv om de er et mer eller mindre seriøst band som driver med rock ‘n’ roll på norsk, er Rex Rudi for allmennheten mest kjent for tegneserien basert på bandet. Kanskje er Psycho Membrana skiva som endrer på det?

Skiva begynner friskt, med «Gjete katter» som godt kunne vært en Jokke-låt, om enn noe mer psychobilly enn herr Nielsen trolig ville gjort det, hadde han vært blant oss ennå. Også førstesingelen «Connery» holder høyt nivå. Denne låta dukket egentlig opp i fjor, men kan kanskje få en ny vår i forbindelse med høstens nye James Bond-film. Som låta fastslår, var Sean Connery en bedre Bond enn det Daniel Craig er. Låta har også fått en liten justering lydmessig, noe som gjør den nesten like tøff som Connery selv.

«Nok en ny vår» passerer før den litt snodige «Cruisekontroll» tar over med lang pianointro. Ingen av disse holder når helt opp til det samme nivået som låtene innledningsvis, men det gjør heldigvis ingenting. Psycho Membranas høydepunkt, «Å feste med bandet» er nemlig neste låt. Selv om Rex Rudi går for å være best live, virker det som om de endelig har klart å fange noe av energien fra konsertene på plate. På en merkverdig måte har Rex Rudi klart å blande rockabilly med elementer fra minst to av de fire store i norsk rock, og erstattet de to andre med litt mer galskap og munnspill.

Det er nettopp dette munnspillet, og det at de fleste låtene følger mye av den samme oppskriften, som gjør at Psycho Membrana faller litt igjennom som album. Det er to–tre skikkelig tøffe låter her, men de sju–åtte øvrige holder ikke helt mål. På den måten klarer de sikkert å infiltrere en og annen spilleliste på radio og Spotify, men skiva som helhet vil nok ikke huskes særlig lenge. Inntil videre er nok Rex Rudi et tegneserieband.


Petter Brønstad

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.