Puls 15.10.12


Ørkenkjøtt
Ønskediktet
Nordic Records / Musikkoperatørene

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Ørkenkjøtt - Ønskediktet (Kelkoo)

Søk etter Ørkenkjøtt: Ønskediktet på Amazon.com


Les også

KalenderØrkenkjøtt - Ønskediktet

Ørkenkjøtt. Ja vel, hva og hvem er nå det? Navnet er tøft og det noe spesielle platecoveret like så. Bandet startet opp i 2005 og kommer fra indre Telemark, nærmere bestemt Notodden. Har det noen gang kommet noe godt ut derfra? Vi sjekker det ut og er på saken!

Bandet spilte inn to EP`er ( Høst fra 2007 og Skygger og Støv fra 2008) før denne fullengderen ble sluppet tidligere i år. De har en seier i Rockekampen i Telemark på samvittigheten som kuliminerte i en innspilling til en av deres EP`er.

Vokalist Knut Mikael Haukland har en mektig stemme, han balanserer mellom ren fin vokal til den verste horrorvokal. På de mørkeste partiene blir den grøtete stemmen enda mere grumsete og surklete, til sammen med de vakre rene partiene blir det veldig tøft. Se for deg en blanding mellom Seigmen og Lamb of God, voilà: Ørkenkjøtt.

En fiffig detalj finner du på Livets frø der det fremkommer flamenco-klapping før Ørkenkjøtt griper tak i deg og kaster deg ned med doble basstrommer og fyldige riff. Eller hva med den herlige spaghetti-western plystringen kombinert med flotte synthtoner på Fem Soler? Det er slike små detaljer som gjør bandet så unikt og gir dem et rikt musikkbilde. Særpreg er viktig i denne bransjen, de gode bandene har det og man skiller fort ut kvalitet fra simple kopier. Ørkenkjøtt tilhører førstnevnte.

Dobbel og trippel koringer gir sangene pompøse og svulstige refreng, uten å gå på bekostning av det mørke elementet som hviler over det hele. Herlig miks. Dyktige musikere er de alle mann, lytt bare f.eks. til Skygger og Støv - del 3 og legg merke til basslinjen til Håkon Vøllestad og ikke minst trommeslager Arne Steinar Myrvang sine markeringer og detaljer. Det er mektig uten å brife, for de trenger ikke.

Dette albumet er så bra at denne gamle kroppen ikke bare skal på konsert med Ørkenkjøtt, men også kjøpe meg en Ørkenkjøtt t-skjorte. Om de har slike merchandise da?

Så igjen: hva og hvem er Ørkenkjøtt? Vet ikke så mye om Notodden eller guttene i bandet, men de har gitt ut et helvetes bra album.


Håkon Hovde

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.