Puls 11.09.12


Foto: Herman Dreyer


Beglomeg

Tips noen om denne saken


Les også

Kalender- Vi er et dødsbejaende band

Et danseband for de levende døde. En spilledåse for kakkerlakker. Møt Beglomeg, den beste eksportartikkelen fra Finnskogene siden Wilhelm Tyskeberget

Beglomeg er utvilsomt et av hovedstaden og landets aller mest spennende band akkurat nå. Deres konsert under vinterens by:Larm blåste hodet av selv de mest blaserte bransjehaier, og deres unike og hypnotiserende kakafoni av lyd ble kun overgått av et enda mer ekstravagant sceneshow. Et show som inkluderer transseksuelle i blåserrekka, en skrullete professor på gitar og god, gammeldags “mooning”.

Vi dristet oss likevel til en prat over morrakaffen (og tre Blue Master) med Beglomegs ubestridte sjef, bassist og vokalist Herr R.

- For de uinnvidde: Hvem er Beglomeg?

- Beglomeg er alle. Alt fra den alkoholiserte gymlærern din på ungdomsskolen til en pur ung Monica Vitti. Gamle kjærringer, unge gutter, rotter og papegøyer. Vi heter ikke Beglomegogda. Alle er en flamingo!

- Dere spilte litt av en konsert under årets by:Larm, og tok nok mange bransjetryner på senga. Hva kan vi forvente oss av showet på Øya?

- Det vanlige liksom. Vi skal ta på sengen og jo, én supersexy advokat med sort belte i karate skal elske med meg på scenen. Woooops, jeg tok av meg brillene for tidlig. Kan jeg få en sjanse til?

- Kommer det noe studiomateriale fra Beglomeg snart? Time release opp mot Øya-opptreden kanskje?

- Ja. Når planetene ikke står i feil posisjon. Står alltid litt skakt. Henger og dingler liksom.

- Du er kjent for å være en stolt arbeiderklassegutt, mens mange vil kanskje si at Beglomeg ikke nødvendigvis representerer det klassiske "tre grep og sannheten"-dogmet som vanligvis forbindes med arbeiderklasserock. Hva er din kommentar til dette, og hvor vil du i såfall plassere Beglomeg i lys av det tradisjonelle klassesystemet?

- Tre grep, sannhet, punk, er vel middelklassen det? Eller er du en av de "Døh, 'n Jokke var fra arbessklassen, han!"? Hør a! Vi er blandings. Vi kommer fra alle kanter. Vi snakker med hunder og katter. Arbeiderklasse er eskapisme. Reinspikka eskapisme.

- Hva inspirerer Beglomeg?

Vi er et dødsbejaende band forstår du vel.

- Så et litt fjasete spørsmål til slutt: Hva står på rideren når Beglomeg er ute på veien for å underholde det norske folk?

- Lokal druekjerneolje, konditorfarge og PVC-laken. (Dette er for øvrig basert på en sann historie, journ. anm). I tillegg bestiller vi alltid heksehyl og krokodiller.


Michael Jones

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.