Puls 13.10.11


Festival
Tips noen om denne saken


Les også

Kris Kristofferson: "More country for old men" (07.09.16)

1001 WATT - BACKSTREET GIRLS (16.10.11)

1001 WATT - ANTHEM (15.10.11)

1001 WATT - GOTHMINISTER (15.10.11)Kalender1001 WATT FESTIVAL DAG: 1

Metalfestivalen 1001 WATT i Skien har holdt det gående siden 1999, men nytt av året er at det endelig er tilbake på det nyoppussede konsertlokalet Parkbiografen. Det er igjen duket for fest!

Torsdag

Undertegnede ankommer Skien Rock City (det er slik 1001 Watt beskriver Telemarks hovedstad) først på dag to, men det betyr ikke at de første bandene ikke skal få noen ord skrevet om seg. No sir Bob.

Følgende spiller på dag 1:

- Første band ut kl 17:00 i dag er Babushka, et band vi dessverre ikke har funnet noen opplysninger om.

- Frostbitt kommer fra Langesund og spiller rock/metall. De har holdt på siden 2008 med noe variasjon i bandbesetningen. Inspirasjon er Muse, Nirvana, Metallica, 30 seconds to mars og Kaizers Orchestra.

- Punkbandet Out of Bounds fra Skien er tredjeband ut.

- Desire Artem ble stiftet i 2010 og er et metalband fra Skien og Porsgrunn. De har bl.a. vunnet publikumsprisen i Rockekampen. Låta "Ignorance" ligger forøvrig ute på NRK Urørt sine sider, sjekk den ut.

- Femte band ut er Blackburned, et band det var veldig vanskelig å finne noen opplysninger om.

- Langesundbandet Nitritt derimot er det enklere å finne noe på. De har bl.a. vært med å MGP lokal med låta "Gallery of Time", en rolig låt hvor vokalist Ivan Tokheim viser seg positivt frem. Det blir likevel noe ensformig med de få kassegitargrepene. Det ryktes også at et album er underveis, spennende. Det blir nok uansett et av torsdagens høydepunkt.

- Bandet PES4 finner vi også veldig lite informasjon på.

Kristiansandsbandet Adyta spiller symfonisk metal, med store likheter til Nightwish, dog med en mere brutal mannlig sanger i tillegg til den kvinnelige operavokalen. Bl.a. låta "The Ophidian`s Tongue" gir et bilde av dyktige musikere, men det som er urovekkende er at de søker ny frontvokalist på sine hjemmesider. Håper alt løser seg før torsdagens konsert.


Håkon Hovde

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.