Puls 09.04.11


Rockheim
Trondheim
8 April 2011

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderPULS besøker Rockheim!

(Trondheim/PULS) Etter mye prat og sutring over at Norges store musikkmuseum ikke havnet i Oslo (det hjalp sikkert at daværende kulturministser Trond Giske var en trønder), tenkte vi i Puls at det var på tide å sjekke ut denne "Rockheim" å se med våre egne øyne hva vi, skattebetalerne har brukt pengene på. Resultatet er intet mindre enn verdens største iPad, og som vi alle vet: Alle Apple-relaterte gizmos liker vi...

I give credit when credit is due, og denne gangen kan vi være stolte av resultatet. Dette er nemlig mer et opplevelsessenter enn et museum, og hva undertegnede mener med det er at man kan bruke Rockheim til et vorspiel (uten noen form for rusmidler) og man blir oppmuntret til å lytte på mer eller skape mer musikk. Her blir vi nemlig med på en reise fra 50-tallet frem til i dag, innen sjangeren pop og rock altså. Vil man oppleve jazz og klassisk musikk må man nok reise et annet sted. Uansett, bli med på denne lille bildereisen and see for yourself...

Musikere over hele landet har hjulpet til med å levere instrumenter og memorabilia, slik som denne f.eks. En gave fra Knutsen & Ludvigsen, gravert i stein, som putter begrepet "old school" en gang for alle på plass. Med over 1300 kvadratmeter å boltre seg på, er det altså plass til mye spennende i både vegger og tak.

90-tallsrommet har digre iPad'er hvor du kan se og høre alt av Bjørn Eidsvåg f.eks. I ren Hollywoodfilmstil bruker du bare dine fingre for å forstørre det du vil vite mer om. Headphones sørger for en intim opplevelse.

80-tallsrommet har 3 store vegger som blir styrt av et digert mixebord, og hvis du da klikker på Åge Aleksandersen, får du virkelig vite alt om han også.

Urørt-rommet var overaskende tøft med masse info om hundrevis av nye artister, slik som Erik de Torres som virkelig fikk deg til å danse med på hans funky låt "Scratch that itch".

Lær deg å bli DJ, slik som denne gjesten prøver på. Her er alt av utstyr på plass, og hyggelige guider er mer enn villig til å hjelpe deg med hvilke spørsmål du skulle ha.

Fortidens Jukebox møter framtidens Jukebox. Ja folkens, Spotify har kommet for å bli.

Man kan ikke glemme av Black Metal når man er i Norge, og her får man rikelig med spennende info om denne undergroundsjangeren, og ikke minst, det er ordnet slik at man får ta seg tid til å virkelig lytte på gitarriffene, slik at man forstår greia bedre.

70-tallet tar deg med på en busstur, hvor en ung Jahn Teigen dukker opp i alle slags kostymer.

Til og med taket i restauranten er full av albumcover. Veldig stilistisk gjort, og ikke minst, utsikten over Trondheim by er ikke noe å klage på heller. Fasilitetene er intet mindre enn perfekt.

La oss ikke glemme 2000-tallet, hvor man bare bruker en laserpenn, peker på skjermene og får alt av info og musikkvideoer som man ønsker. Et fascinerende tiår, for å si det mildt...

Rockheim har også mer å tilby, slik som det voksende Mediateket som er fullt av bøker, magasiner og oppslagsverk, og også teknologisk utstyr som skal hjelpe deg å søke i div databaser. Du kan lære å spille gitar av TNT-gitarist Ronnie Le Tekrø og du kan mikse hiphop-loops med profft utstyr. En scene er også tilgjengelig, som også kan brukes som konferansesal hvis det er ønske om det.

Alt i alt, en fantastisk opplevelse alle musikkinteresserte som besøker Trondheim bør stikke innom på, iallefall når det bare koster 90,- kroner. (!)


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.