Puls 03.11.10
Tips noen om denne saken


Les også

KalenderElm Street: 20 år med rock'n roll i Dronningens Gate

Første uken i november feirer den legendariske Oslo-klubben Elm Street Rock Cafe 20-års jubileum. Dette går selvsagt ikke helt ubemerket hen!

Innehaver av Elm Street, Petter Hafstad startet sine spede gutteår som plakatgutt for Gunnar Eide AS. Siden ble han turnémanager for Ole I Dole og Raga Rockers, trommeslager for bandet The Willy B Review og plateselger hos legendariske Electric Circus og Rebel Records, som tidligere holdt til i Elm Streets lokaler. Han har selvsagt også spilt på sin egen scene flere ganger.

- Backstreet Girls er allikevel de som har rekorden for å ha spilt der flest ganger, sier Hafstad, som også har booket de til å spille under jubileumsuken. I tillegg spiller Exploited, Haggis, 1349, The Boys (med Casino Steel) og Hard Luck Street (med vokalist Tarjei Foshaug, kjent fra Valentourettes) for å nevne noen. Lørdag 6. november holder Elm Street lukket party for kun de spesielt inviterte!

Det har vært mange høydepunkter og mange store navn som har vært innom Elm Street i løpet av disse tyve årene. Flere norske band har hatt sin spede begynnelse på Elm Street; Motorpsycho hadde rundt 5 betalende gjester i 1990, Turboneger spilte på Elm Street mens Thomas ”Happy Tom” Seltzer fremdeles spilte trommer i bandet, Madrugada spilte mens de fremdeles het Abbey's Adoption, og både Dimmu Borgir og Kvelertak gjorde en av sine første live jobber på Elm Street.


FOTO: THOMAS RODAHL DEDEKAM.

Tanken var at Elm Street skulle bli et samlingssted for "alle" som var opptatt av musikk, ikke en sjanger eller en tidsepoke. På dagtid er Elm Street en kafé med matservering som blir mye brukt av både barnefamilier, enslige rockere og pensjonister, i tillegg til stamgjestene. Mens på kveldstid er det øl og konserter som står i fokus. Av og til er det også konserter med åpen aldersgrense for at folk i alle aldere skal få oppleve musikken og atmosfæren på Elm Street.

Stedet har vært et springbrett for mang en kjendis og PULS spurte noen av de mest kjente profilene som frekventerer Elm Street om en uttalelse.

The Carburetors-vokalist Eddie Guz kaller Elm Street for ”En oase av unge jenter og kaldt øl!”, mens Petter Pogo (Valentourettes, Senjahopen, Hard Luck Street etc) sa dette:

- Elm Street, ja. der har æ vært mye helt siden starten, både som musikant og gjest. Æ spilte gitar i Svein Solberg's Orkester a.k.a. Schweinhund, ganske tidlig på 90-tallet. Scena va fremdeles på
langveggen til venstre innafor baren, trang og jævlig! Vi hadde lydprøve og alt funka bra, men da vi skulle spille merka æ etter et par låta at gitarforsterkeren min sleit litt der bak ryggen min. Lyden ble svak og grøtat, men æ gønna bare på og lata som ingenting.

Så, i den neste låta døde den helt, det ble stille og det ble varmt i ryggen…merkelig varmt og rar, svidd lukt! Æ fikla med fuzzboksen og ledninga for å finne feilen, men midt i låta stoppa Svein å spille tromma, pekka mæ i ryggen med trommestikka og skreik, "det brenner i sterker'n din, Pogo!!

Æ snur mæ og der står røyken ut av forsterkeren mens det gnistra blått. Festlig pyro, men ikke helt tilsikta og langt fra billig! Æ takka for mæ og tilbrakte resten av konserten som publikummer. Ikke så artig da, men Elm Street e den eneste plassen æ har brent opp utstyr på.

Jokke & Valentinerne var vel det første bandet som noensinne spilte på Elm?

- Æ va ikke med da, så æ veit ikke, men Tarjei Foshaug påstår så, sier Pogo

Bjørn Muller fra Backstreet Girls kunne fortelle oss dette: - Puben åpnet for aller første gang i forbindelse med lanseringen av Backstreet Girls sin LP Party on Elm Street. Den gang rommet Elm lokalene platesjappa "Rebel Records", drevet av BSG manager Ø.Myhrvold. Vi fikk laga Elm Street-skiltet, bygget bardisk og kjøpt inn øl osv i siste liten, husker jeg. så braka det løs. Siden tok Hafstad og Akselsen over, black metal blei født, og resten er historie !!


Anne Lene Rodahl Dedekam

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.