Puls 17.02.10


AEROSMITH: Feirer 40 år, likevel.

Tips noen om denne saken


Les også

SRF: Åpenbaringen Aerosmith (11.06.10)

Aerosmith er langt fra friskmeldt (12.11.09)

Aerosmith-vokalist Steven Tyler ramlet av scenen (06.08.09)

Aerosmith til Europa? (30.01.07)

Aerosmith: Just Push Play (20.03.01)

Bon Jovi og Sting til Superbowl (02.01.01)

Michael Jackson og Aerosmith i Rock and Roll Hall of Fame (13.12.00)

Nix Woodstock for Aerosmith (22.06.99)

Aerosmith uten arbeidstillatelse (10.06.99)

- Foreldrene må da ha skjønt noe? (04.05.99)

En dag med Aerosmith & venner (01.03.99)

Aerosmith og The Black Crowes klare for Midtfyn (16.02.99)

Oscar til “I Don’t Want To Miss A Thing”? (10.02.99)KalenderAerosmith til Europa ...med Tyler på vokal

Aerosmith ser ut til å holde sammen en stund til. Etter enormt mye snakk og skriveri om hvor vidt vokalist Steven Tyler fortsatt er med i bandet eller ikke, ser det nå ut til at Aerosmith har bestemt seg for å tåle hverandre lenge nok til å markere bandets 40-årsjubileum. I alle fall annonseres det nå med nye konserter.

Både Sweden Rock Festival og Download frister nå med Aerosmith som headliner til sommeren. Dette til tross for at gitarist Joe Perry, og de andre i bandet (som pleier å stå et stykke lengre bak på scenen enn karismatiske Tyler), har gått ut med at de kunne ha tenkt seg å se navn som for eksempel Chris Cornell, Billy Idol, Lenny Kravitz eller Paul Rodgers ta over mikrofonstativet.

De fleste her i verden som har et forhold til bandet vil imidlertid slite med å se for seg noen andre enn Steven Tyler, og hans karakteristiske trut, synge klassikere som "Walk This Way", "Sweet Emotion", "Dream On", "I Don't Want To Miss A Thing", "Dude (Looks Like A Lady)", "Janie's Got A Gun" eller "Amazing" - for å nevne noen.

Vil du høre "Sweet Emotion" med noen andre enn denne mannen?

Boston-bandet består fortsatt av sin originalbesetning. Dette er svært imponerende tatt i betraktning at hele gruppa holdt på å gå fullstendig under av dopmisbruk på 70- og 80-tallet. Deres vei gjennom avvenning og frem mot å etablere seg som et av Amerikas og verdens mest suksessrike rockeband er veldokumentert. Rykter fra flere hold skal nå ha det til at frontfigur Tylers tilbakevendte forkjærlighet for kjemiske tilsetningsstoffer skal være årsaken til at bandet på nytt har sett ut til å ha møtt endestasjonen. Hertil hører You Tube-favoritten hvor man kan se Steven Tylers nært halsbrekkende fall fra scenen i fjor høst.

Man kan jo lure på om all den interne kranglinga innad i 'Smith-leiren er et velorganisert PR-triks for å skape en enorm oppmerksomhet, og dertil et enormt billettsalg rundt bandets 40-årsjubileum. Uansett, nå ser det i alle fall ut til at rockeverdenens øyne nok en gang er rettet mot mennene bak et av rockehistoriens lengste og mest begivenhetsrikt kapitler.

Likevel, om bandet på nytt lykkes med å entre en scene, alle fem, betyr nok ikke nødvendigvis det at de etterpå henger sammen backstage, og mimrer og morer seg over alt de har opplevd siden starten. Her holdes nok maska foran publikum - bare lenge nok til å ha tjent gress på en ny serie spillejobber.

Det vil si, bandet er fortsatt kontraktsfestet til en skive til hos Sony. Og man kan jo håpe på at de, men en kraftanstrengelse, nok en gang klarer å spille inn en skive til, forhåpentligvis en som er en hel del bedre enn det de har utgitt de siste tjue årene.

Og skal de få lov til å gi seg. Men helst ikke før.

Her er "Pink" fra Aerosmiths hittil siste respekterte album Nine Lives (1997):Per Olav Heimstad

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.