Puls 31.10.09


BLACKIE LAWLESS: Serverer nostalgi, både på storskjerm og i låtutvalget. FOTO: ODD INGE RAND.


W.A.S.P.
Sentrum Scene
30. oktober 2009

Tips noen om denne saken


Les også

Bannlyste Blackie er tilbake (29.10.09)

W.A.S.P.: Babylon (12.10.09)

W.A.S.P. til Norge igjen (02.02.07)

W.A.S.P.: Oppløftende nytt (20.09.06)

Turnéendringer for W.A.S.P. (07.08.06)

W.A.S.P. til Norge (25.07.06)

Twisted Sister og W.A.S.P. avlyser Ragnarock (21.06.06)

Sweden Rock dag 2: Sjarmoffensiv fra Sheffield (10.06.06)

W.A.S.P. leverte igjen (13.11.04)

W.A.S.P.: Unholy Terror (04.04.01)KalenderW.A.S.P.: "Husker Du" fra helvete

(Oslo/PULS): Gamle videoer med Chris Holmes, Randy Piper, Steve Riley og Johnny Rod ruller over storskjermen bak "nye Blackie". Alt mens han serverer det beste fra fjern fortid blandet med litt nytt. W.A.S.P. anno 2009 er mer enn god nok underholdning.

Og det blir litt "Husker Du" i lettere kontrovert helvetes-versjon. For Blackie Lawless var langt fra noen Odd Grythe da 80-tallet herjet. Videoene fra "I Wanna Be Somebody", "L.O.V.E. Machine" og liveklipp fra Live At The Lyceum fra 1984 bevitner det. Men W.A.S.P. hadde ikke vært det det er i 2009 hadde det ikke vært for den den tids oppsiktsvekkende budskap både fra scenekanten og på plate.


BLACKIE: 25 år er det mellom bildet på storskjermen og den "ekte varen", men 53-åringen er sprek gjennom 90 minutter med stort sett gamle låter. FOTO: ODD INGE RAND.

Blackie Lawless trekker imidlertid i 2009 bare folk som har vært med lenge. Det er få 18-åringer å se på konsert, en generasjon som forøvrig er tidlig ute med billettbestillingen når Iron Maiden, AC/DC eller Judas Priest er i byen. For selv om W.A.S.P. delte storhetstid med de nevnte, er Sentrum Scene fylt med 30- and 40-somethings som står med pistrete hår med Maiden, Priest og W.A.S.P.-ryggmerker på den steinvaskede dongerijakka fra sent 80-tall.


MIKE DUDA: Startet i W.A.S.P. i 1997, og er i 2009 den som har tjenestegjort lengst i bandet ved siden av Blackie. FOTO: ODD INGE RAND.

Fra scenen serverer imidlertid Blackie Lawless, gitarist Doug Blair, bassist Mike Duda og trommeslager Mike Dupke varene. Det eldste medlemmet utenom Lawless er Duda, som har tjenestegjort i bandet siden 1997. Derfor er det få kjente ansikter utenom Lawless sitt som serverer nostalgien på storskjermen i bakgrunnen.

Låtmessig er det imidlertid kjent. Et par stoppesteder fra Babylon er inkludert, der "Crazy" er preget av playback i refrenget. Låta er også en kopi av "Wild Child" fra '85, som kommer to hakk senere. "Babylon's Burning" er også med, mens "Take Me Up" og "Heaven's Hung In Black" fra Dominator (2007) dukker opp mot slutten av konserten.


DOUG BLAIR: Spilte på Crimson Idol-turneen i 1992, men dukket ikke opp igjen i W.A.S.P.-sammenheng før i 2006. FOTO: ODD INGE RAND.

The Crimson Idol er godt representert på denne turneen også, bare to år etter at Lawless presenterte hele albumet i sitt 15-års jubileum på samme scene. Men "Arena Of Pleasure", "Chainsaw Charlie (Murders In The New Morgue)" og "The Idol" er mer enn velkomne nok blant de andre låtene fra W.A.S.P.s 80-talls periode. Og forøvrig tok Blackie et sjumilssteg gjennom resten av 90-tallet og mesteparten av vårt tiår frem til 2007.

Fra det herlige 80-tall kommer det som vanlig både kjente programmessige ting i tillegg til noen få overraskelser. Av sistnevntes kaliber disker han opp med "Hellion" fra 1984, den småsjeldne "I Don't Need No Doctor" og Ghoulies-låta "Scream Until You Like It" fra 1986. Blackie liker medleyer, og slik som dette ble gjort gjorde publikum det også.

W.A.S.P. i 2009 er ekte nok, til tross for at vokalen får hjelp på boks flere ganger, og Blackie spiller "lufthammondorgel" til The Headless Children. Men et nærmest fullsatt Sentrum Scene var ikke ute etter å avsløre foul play denne fredagen. De var ute etter å feste nok en gang til platene de satt på gutterommet og hørte på for drøye 20 år siden. Og i den settingen ble W.A.S.P.-konserten i Oslo en 90 minutters fuktig nostalgitripp.

W.A.S.P. spilte dette på Sentrum Scene:

On Your Knees/The Real Me (Medley)/L.O.V.E. Machine/Crazy/Babylon's Burning/Wild Child/Hellion/I Don't Need No Doctor/Scream Until You Like It (Medley)/Arena Of Pleasure/Chainsaw Charlie (Murders In The New Morgue)/The Idol/The Headless Children/Take Me Up/I Wanna Be Somebody

Ekstra: Heaven's Hung In Black/Blind In Texas


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.