Puls 08.01.09


Illustrasjon fra MySpace


Poor Edward
Summerrain
Out Loud Records

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Poor Edward - Summerrain (Kelkoo)

Søk etter Poor Edward: Summerrain på Amazon.com


Les også

KalenderPoor Edward: Summerrain

Brødrene Kristian og Martin Tungland Rinde i Poor Edward har nok funnet konseptnavnet sitt etter en av Tom Waits aller tristeste sanger. Summerrain har også mye tristesse i seg. Men duoen legger sjela si i det, og da låter det riktig vakkert. Tar du deg tid, ligger flere godbiter og venter på deg.

Stavanger-brødrenes debut-EP med elementer fra både roots/ country og indiepop krever endel spilletid. Det sterke åpningssporet Stay Wild er ikke ulikt Midnight Choir, med noe av den samme lengselen og smerten i stemmen som Paal Flaata besitter. Bleed følger i samme gate. Melankolsk og sårt. Etter hvert bygger den seg opp og avslutter i et drivende pop/ rock-sound.

I Not Better To Go befinner de seg i Jayhawks-land. Slentrende melodiøs country-pop. Rett og slett knallbra! I Know er EP'ens tilsynelatende mest ubekymrete uptempolåt, men kanskje også den svakeste. Lavmælte Time avslutter skiva. Her kommer den utsøkte koringen til brødrene helt til sin rett. Svært behagelig er det jo å høre på.

Poor Edward håndterer selv gitarer ved siden av sine gjennomgående fortreffelige vokale prestasjoner. De får god hjelp av dyktige musikere. Steel- og mandogitarist Øyvind Berekvam er en av dem som trekker helheten opp. Poor Edward ber om din oppmerksomhet, og bør få den.


Svein Mostad

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.