Puls 03.11.08


Marit Larsen
The Chase
EMI

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Marit Larsen - The Chase (Kelkoo)

Søk etter Marit Larsen: The Chase på Amazon.com


Les også

Øya 2009: Publikumsvennlige apekatter (14.08.09)

Magiske Marit (25.10.06)

Quart 2006: dag 4 (08.07.06)

Marit Larsen: Under The Surface (24.03.06)

- Vi er ikke "lagd", vi er helt M2M! (12.01.00)KalenderMarit Larsen: The Chase

Utenpå er Marit Larsen den søte lille stemmen med den store gitaren, men på innsiden er damen begynt å modnes. På "The Chase" finnes det stor låtkunst og kanskje en av den beste produksjonene som er gjort her på berget.

The Chase følger opp den oppsiktvekkende debuten Under The Surface som fikk et langt liv takket være flere radiosingler. Med The Chase så har unge Larsen også fått en solid start med "If A Song Could Get Me You" og "Is It Love".

Men andreplata til Marit Larsen byr på mye mer. Arrangementene er igjennomtenkte og smakfullt detaljert. Kåre Christoffer Vestrheim er sammen med andre gamle Locomotives-kollegaer som Georg Buljo og Hans Jørgen Støp blitt et viktig navn for musikkbransjen, og produksjonen på The Chase er noe av det beste som er gjort i Norge noensinne.

Med Under The Surface og The Chase så har bakmennene skapt en artist langt unna identitetsløs tyggispop, og på The Chase bygger Marit Larsen videre på sin identitet med dempede trommer, tørr vokal og levende og ekte piano. Da gjør det ingen ting at kanskje flere låter på The Chase ikke er så umiddelbare som på Under The Surface.

Damen har nemlig kommet seg et fornuftig steg videre, derfor er det mer dybde i låter som "This Is Me, This Is You", "Ten Steps" og "Steal My Heart" der det også finnes utstrakt bruk av strykere (hør bare ca. 2:20 ut i "Ten Steps"), og til fingerspissene detaljrik produksjon. På "Fuel" setter Marit alene seg ned med kassegitaren, og presenterer albumets modigste og kanskje beste øyeblikk. En fantastisk liten trudelutt på drøye 2 minutter.

Om Marit Larsen velger seg nok en uptempo-låt som tredjesingel bør "Addicted" være et soleklart valg. En sterkt vanedannende poplåt, med fabelaktig trillende piano, tøff klapping og smakfulle omganger både med banjo og munnspill.

Et imponerende godt album fra Marit Larsen!


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind