Puls 24.10.08


PAAL ERIK HUSBY: Fremst på en av mange Iron Maiden-konserter i 2008.
Tips noen om denne saken


Les også

Bildespesial: Alice Cooper og Iron Maiden (07.07.11)

Iron Maiden er fremdeles metallkonger (07.07.11)

Iron Maiden: The Final Frontier (19.08.10)

På tur med Iron Maiden - del 2 (10.11.08)

Historisk bra, Iron Maiden! (25.07.08)

Bildespesial: Iron Maiden på Valle Hovin (25.07.08)

Dobbel dose Maiden neste sommer (05.11.07)

Iron Maiden: Dristig triumf foran rekordpublikum (22.11.06)

Iron Maiden: A Matter Of Life And Death (01.10.06)

Ny Maiden-skive rett rundt hjørnet (26.06.06)

Iron Maiden returnerer til Norge (22.02.06)

Ozzfest-skandale for Iron Maiden (23.08.05)

Iron Maiden: Tidsmaskinen landet i Spektrum (30.06.05)

Jernjomfruen står fjellstøtt (17.11.03)

Maiden skuffet ingen i Spektrum (03.07.03)

Iron Maiden slipper nytt album i september (04.06.03)

Iron Maiden til Spektrum (27.11.02)

Ex-Python med Iron Maiden-film (03.10.00)

Fan knivstukket på Iron Maiden-konsert (14.09.00)

Iron Maiden-gitarist skada i Tyskland (12.07.00)

Bare ei jomfru i nød (27.06.00)KalenderPå tur med Iron Maiden - Del 1

Paal Erik Husby fra Ski har vært verden rundt sammen med Iron Maiden i 2008, fra Australia i februar, via Japan, USA, hele Europa og til slutt Moskva i august i år. Dette er første del av Paal Eriks reisebrev som skal få andre Maiden-fans til å skjelve av misunnelse.

September 2007:

Det er midt i september, og jeg vet egentlig ikke helt hva jeg har begitt meg ut på. Sitter med fem konsertbilletter til Iron Maiden – i Australia og Tokyo blant annet... Dette var begynnelsen til en reise jeg ikke trodde jeg skulle få oppleve.

Australia

Melbourne:

2. februar 2008:

Eventyret begynner. Min kompis Brage og jeg står på Gardermoen. Med noen forsinkelser og defekt videosystem er vi etter 17 timer på plass i Melbourne. Noen dager etterpå møter vi andre Maiden-fans fra IMOC (Iron Maiden Online Club) og treffer blant andre Lauren Harris med band; supportact for Iron Maiden og Steve Harris’ datter, samt hele crewet til Iron Maiden.

6. februar 2008:

Konsertdag. Vi møtes utenfor konsertarenaen Rod Laver Arena, og vi er rundt 150 mennesker fra IMOC. Folk fra Sverige, Sveits, Finland, Tyskland, Brasil og Danmark. Konserten var selvfølgelig fantastisk, og etterpå drar vi til en britisk pub. Vi vet at Iron Maiden selv feirer turnéåpningen et annet sted, men det er nok så pakka der at vi drar til et annet sted. Plutselig dukker Dickie Bell opp, roadmanageren til Iron Maiden i mange, mange år...


SYDNEY: Men Paal Erik var ikke alene... Her er hundrevis samlet utenfor Operahuset i Sydney.

7. februar 2008:

Ny knallbra konsert og ny pubrunde – denne gangen på den puben vi tror Maiden kan være. Vi kommer oss inn på den stappfulle puben, og der står de; Rod Smallwood (manager), Dave Murray, Steve Harris og Janick Gers. Så jeg henvender meg til Rod, hilser pent forteller hvor jeg kommer fra og spør pent om han kan signere flagget mitt. Spør også om å ta et bilde og det er da det skjer. Rod bryter inn i samtalen til Dave Murray og vel, for å sitere: ”Hey Dave you have to see this...” Rod viser Dave flagget og begge er enige om at det er et ”amazing looking flag”. Nå er det varmt i toppen hos Mr. Husby. Avkjølt av to ”nødhalvlitere”, så manner jeg meg opp for å gå til Janick og Steve for å få signert flagget mitt også, noe de velvillig gjør... Etterpå må jeg bare ut for å få litt luft, og hvem møter jeg igjen? Jo, Rod Smallwood og Dave Murray som jeg blir stående i en halvtime og skravle med... En perfekt pubkveld spør du meg...


PUBKVELD: En pubkveld utenom de vanlige... Maiden-gitarist Dave Murray (venstre) og Maiden-manager Rod Smallwood (høyre).

Sydney:

8. februar 2008:

Ankommer Sydney og drar rett til photoshoot på Operahuset med et solid knippe Maiden-fans. Etterpå blir det en kjempefest med grilling og Maiden-allsang ut i de små timer.

9. februar 2008:

Konsertdag igjen. Denne gang på Acer Arena i Sydney der Janick Gers stiller seg i veien for pyroshowet, men heldigvis er pyroteknikerene våkne så Iron Maiden-showet ikke trenger å grille sin egen gitarist... Bruce Dickinson gjør selvfølgelig et stort nummer ut av dette etterpå – for det er ikke første gangen Janick Gers er på avveie...

Brisbane:

12. februar:

Det ble enda en gig i Sydney, så kveldens konsert i Brisbane er nummer fem så langt. Endelig får jeg plass helt fremme ved gjerdet, og det virker som om bandet kjenner oss igjen nå. Jeg har øyekontakt med Steve Harris flere ganger, og vi synger oss igjennom refrenget til ”The Trooper” sammen... Stort!


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.