Puls 01.10.07


DREAM THEATER: James La Brie og resten overrasket. Foto: Odd Inge Rand.


Dream Theater + Symphony X
Oslo Spektrum
29. september 2007

Tips noen om denne saken


Les også

BUKTAFESTIVALEN, Tromsø 16-18/7. (02.08.15)

Dream Theater: A Dramatic Turn Of Events (10.09.11)

Mike Portnoy slutter i Dream Theater (10.09.10)

Bildespesial: Progressive Nation i Spektrum (28.09.09)

Dream Theater: Black Clouds & Silver Linings (30.06.09)

Dream Theater: Nok en plate, nok en verdensturné, nok et intervju (25.03.08)

Dream Theater: Systematic Chaos (27.09.07)

Dream Theater: Kronologisk maktdemonstrasjon (01.10.05)

Dream Theater: Octavarium (07.06.05)

Dream Theater: Live At Budokan (3 CD) (06.10.04)

Dream Theater: Solid, men ikke fullkomment (22.01.04)

Dream Theater: Train Of Thought (10.11.03)

Dream Theater: Six Degrees Of Inner Turbulence (14.03.02)

Tre timer i drømmeland (31.01.02)

Dream Theater over New York! (03.10.01)

Forrykende, Dream Theater! (30.03.00)KalenderDream Theater: Overrasket og overbeviste

(Oslo/PULS): Fra deres første besøk på "Images And Words"-turnéen i 1993 har de aldri utelatt Norge fra deres turnéplaner, og lojaliteten er tosidig. Etter nesten 20 år blir bandet bare større og større, og spilte lørdag for fjerde gang i Oslo Spektrum. De ble en strålende kveld med flere overraskelser.

Forrige besøk ble en igjennomgang av deres 20 år gamle karriere, med stopp i hvert eneste kapittel John Petrucci og Mike Portnoy har lagt bak seg. Derfor ble det denne gangen muligheten til å grave dypere i diskografien, og komme opp med flere hyggelige overraskelser underveis.

Åpningen ble forøvrig fersk, og som de lovet på forhånd før turnéen startet fikk vi høre hele "In The Presence Of Enemies" sammen som én låt og det tok omtrent hele første halvtimen. Publikum responderte med den største overbevisthet, så Systematic Chaos har nok fått mange ben å gå på siden releasen i sommer her i Norge.

Etter et besøk 8 år tilbake i tid til "Strange Deja Vu" fra Metropolis 2000: Scenes From A Memory fikk publikum oppleve et av kveldens soleklare høydepunkter da Petrucci etter en smakfull og rolig gitarintro tok oss inn i en splitter ny versjon av Images And Words-klassikeren "Surrounded". Videre dalte ikke stemningen akkurat da han tok låta videre inn i et av Marillions stolteste øyeblikk; 20 år gamle "Sugar Mice".


JOHN PETRUCCI: Nok en gitaroppvisning, nå med langt hår og skjegg. Foto: Odd Inge Rand.

Dream Theater har steget i gradene, og er nå et fullblods arena-band å regne. Med mer sceneplass blir det også plass til litt props, men DT begrenser seg til et par maur fra coveret til siste platen, samt et gatelys uten lys i (?), et trafikklys hengende i taket uten lys (?) og en storskjerm av middels kvalitet da de bruker kanon fra lang distanse som møter mange hidere underveis som forringer bildekvaliteten...

Men musikken snakker for seg selv, og det er en nærmest utenomjordisk opplevelse å se de flise igjennom "Constant Motion" og "Dark Eternal Night", sistnevnte også med en solid dose humor i form av en animert filmsnutt der de fem medlemmene er medlem av North American Dream Squad som bekjemper skumle skapninger.


MIKE PORTNOY: Vålerenga-drakt sist, nå endte han opp i norsk landslagsdrakt. Foto: Odd Inge Rand.

"Lines In The Sand" ble kanskje i søvnigste laget, og første ekstranummer med "The Ministry Of Lost Souls" var også litt seigt, men ellers var det en stor fornøyelse å høre igjen "Take The Time" der Mike Portnoy var en fryd å se på, på det tidpunktet iført norsk landslagsdrakt.

Avslutningen ble en lang medley, med "Trail Of Tears", "Finally Free", "Learning To Live", "In The Name Of God" og "Octavarium". Så ble det lyst og drøye to kvalitetstimer med Dream Theater var over, uten noe "Metropolis" eller "Pull Me Under". Greit nok egentlig, for Dream Theater hadde disket opp med både fengende poprock og decibel-metal så det holdt denne kvelden til 20 og vel så det i stil.

Dream Theater spilte dette i Oslo Spektrum:

In The Presence Of Enemies/Strange Deja Vu/Blind Faith/Surrounded/Constant Motion/Dark Eternal Night/Jordan Rudess Solo/Lines In The Sand/I Walk Beside You/Take The Time

Ekstra: The Ministry Of Lost Souls/Medley:(Trail Of Tears/Finally Free/Learning To Live/In The Name Of God/Octavarium)


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.