Puls 10.07.07


Audunbakken

Tips noen om denne saken


Les også

Audunbakken: Historien om en musikkfestival (10.07.07)KalenderAudunbakken: Historien om en musikkfestival - del2

Behandling av artister

Alle artister vi booker blir en del av ”familien”. Når vi booker et band så går vi på deres konserter før og etter Audunbakken. Vi føler rett og slett et ansvar for dem og ønsker å bli litt kjent med dem før dem kommer på festivalen, og følge dem opp etter festivalen. Dette er noe av det som gjør oss litt spesielle og gjør at festivalen blir veldig personlig.

Kravene i deres rider er selvfølgelig også viktig å følge opp. Føler man at dem blir urimelige og ikke lar seg gjøre er det viktig å snakke med bookingbyrået om dette slik at det ikke oppstår misforståelser. Hvis noen derimot krever utgave nr 5 fra 1985 av Donald Duck, så synes jeg det er viktig å gi dem det. Grunnen til det er jo at det koster ikke oss en krone og artisten blir veldig glad.

Vår profil

Vi vil bli kjent i Norge for å være en festival som skiller seg ut fra andre festivaler. En festival som har noe eget. Vi har ikke som hovedmål å vokse i størrelse som mange av de andre festivalene i Norge har. Vi ønsker derimot å bli størst når det gjelder sjarm, opplevelser og særegenhet. Audunbakken har en ”hjemmesnekret” profil. Vi har bygget opp alt selv. Det blir plassert ut masse sofaer, stålamper, stuebord og gamle gardiner som vi lager koselig stuekroker ut av og våre foreldre lager liter på liter med lapskaus. Et av våre mål er å involvere de eldre i lokalsamfunnet så de får se med egne øyne at Audunbakken ikke er en vanlig fest, men et unikt kulturarrangement som skal inspirere ungdommen i bygda vår. Vi ønsker heller ikke noe reklame på festivalplassen vår. Alt dette for å skape en hjemmekoselig stemning.

Et av våre kjennemerker er våre stuekroker. Det var i 2004 vi kom på ideen med å samle inn gamle møbler for så å lage sittegrupper av dem rundt omkring på området. Vi hadde jo dette året kun forhåpninger om 80-100 besøkende og planen var å få sitteplass til alle. Å samle inn sofaer er noe vi må gjøre hvert eneste år. Noen går merkelig nok i stykker i løpet av en festival, så da er det bare å sette av nok en kveld hos den lokale søppeldynga med et håp om at det kommer noen med en henger full av gamle møbler som vi kan få i stedet for at de kaster dem som planlagt.

Hvert år kjøper vi også inn hundrevis av kjærlighet på pinne og deler ut til de besøkende og det er et fantastisk syn når alle besøkende inkludert Politi, Røde Kors, Sikkerhetsvakter og besteforeldre går rundt med kjærlighet på pinne i munnen.

En slags konklusjon

Audunbakken har nå eksistert i 5 år og lite ante vi da vi i 2003 arrangerte fest hjemme i hagen om at vi i fremtiden skulle få besøk av artister som Surferosa, Silver, Superfamily, Sahara Hotnights, The Cheaters med flere og med et besøkstall på 1000. Dette beviser at man kan få det til uten de store planene og pengene i starten, bare man har engasjement, mot og vilje nok. Man må regne med å bruke litt av sin egen lommebok i starten og ikke minst regne med mange dugnadstimer. Man må også bruke et par uker av ferien sin til forberedelser.

Jeg tror Audunbakken er blant de få festivalene som oppstod uten planer. I 2003 og 2004 var egentlig dette bare en morsom greie. Vi hadde da verken budsjett eller møtereferater. Det var først i 2005 det gikk opp for oss hva vi var i ferd med å skape. Vi begynte å bruke budsjett, registrerte oss som en forening, og i det hele tatt det ble mer seriøst. Vi har bygd opp Audunbakken med sunne budsjetter og masse arbeid, og ikke minst vi skapt en festival som har egenart.

Nå som Audunbakken virkelig har fått et navn i festivalnorge og vi vokser for hvert eneste år har vi selvfølgelig spurt oss selv hva vi ønsker videre. Svaret på dette er at vi per dags dato ønsker å holde oss på samme plassen. Vi har rett og slett blitt utrolig glade i plassen og festivalen vi har skapt dere oppe. Det har blitt som et lite barn for oss. Personlig synes jeg det også er viktig for hele festivalnorge at det finnes slike festivaler som oss. Det er lett å gå i den fella at man blir lokket til å gjøre det større når man ser at man har muligheten. Hvis vi hadde flyttet et annet sted for å få plass til flere og gjort den større hadde vi bare blitt en av mange festivaler som ser helt like ut og ikke minst, vi mister sjarmen. Nei, vi vil beholde våre mange sofaer og stuebord, vår selvlagde scene, våre toaletter, våre stoffarmbånd og festivalsjefen vil fortsatt ha sin mor, tante og søster i inngangen.

Kort historikk
2003: 1 kveld, 30 besøkende og 2 selvlagde band
2004: 1 dag, 400 besøkende og 7 band
2005: 1 dag, 600 besøkende og 7 band
2006: 1 dag + frokostkonsert søndag, 900 besøkende og 9 band
2007: Årets artister er Sahara Hotnights, The Grand, Pirate Love, The Jessica Fletchers, Cerrato, Far From Tellus, Yoko Röd, Roger Græsberg Anti-Folk Experience, The Highmen

Du kan lese mer om Audunbakken her


Audun Hansen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.