Puls 15.07.07


W880i - The way of the future!


Sony Ericsson
W880i

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderTar Sony Ericsson W880i rotta på iPhone?

Yes! Da er tiden endelig inne for å anmelde den mest forventede og beryktede musikktelefonen dette tiåret. Den nye Walkman-mobilen Sony Ericsson W880i har vært i testbruk av undertegnede nå i over en måned, og det aller første en må si er: Hvis ikke Apples iPhone kommer til norge snart, så kan de se seg slått av noen svenske og japanske luringer.

Det første man legger merke til med denne telefonen er hvor utrolig tynn og lett den er. Den er ikke mere enn 9 mm tykk og utrolige 71 gram tung. (Hvis det i det hele tatt er lov til å bruke ordet tung i en slik sammenheng.) Oppløsningen på skjermen er overaskende bra, og de 240 x 320 pikslene fungerer meget godt på den lille 1,8 tommers skjermen. Alt er vel egentlig Sony Ericsson likt, så har du kjennskap til menyene o.l. fra før av, ja da er du inne for ”a treat”.

Det aller største problemet derimot er nok knappene. Det er farlig lett å taste feil (spesielt på sms) og det gjør så utrolig vondt av og til å taste, at du garantert vil få en blemme eller to på tommelen. Det er så ekstremt vanskelig at du må virkelig konsentrere deg for å ikke slå inn din pin-kode feil 3 ganger på rad. Fordi har du gjort det, vel, da har du gjort det.

Dette er altså ikke en helt vanlig mobiltelefon, dette er en Walkman-telefon, og begrepet "Walkman" har siden 80-tallet vært synonymt med musikk, og det er hovedgrunnen for at vi anmelder den her i Puls.

Er du glad i musikk (noe som du sikkert er siden du er inne på Puls.no akkurat nå) så kan nok dette så absolutt være den rette telefonen for deg. I alle fall hvis du ennå ikke har kjøpt deg en iPod. La meg omformulere, kanskje du ikke trenger å kjøpe deg en iPod hvis du har en W880i.

Musikkavspilleren ”Walkman player 2.0” støtter de vanligste musikkformatene (MP3, MP4, AAC, AAC+, eAAC, WAV og MIDI), og telefonen kommer med et minnekort på hele 1 GB. Minnekortet er så utrolig lite, så å ta den ut å vise den fram til kompiser på vorspiel blir nok ikke et engangstilfelle. Det er vel heller ikke lenge til dette lille minnekortet har hele 10 GB i seg, og da har Sony virkelig gjort det. Du kan trygt si at denne telefonen har en lys framtid foran seg.

Headsettet holder også mål, men det mangler utrolig nok en fjernkontroll, hvis du ikke ser på selve telefonen som en fjernkontrol da. (Gudene skal vite, mobilen er jo faktisk mindre enn vanlige fjernkontroller.)


Nå også i svart.

Brukervennligheten er også upåklagelig. Her kan du sortere etter artister, spor, album, eller spillelister. Lydkvaliteten er feilfri, til en viss grad (spørs egentlig helt hva du forventer av lyd), og det er også en fembånds equalizer som lar deg gjøre fininnstillinger o.l. Det som dessverre savnes er en innebygd radio. Sony Ericsson har hatt det på tidligere modeller, så hvorfor ikke gjøre mobilen 1 millimeter tykkere, og legge det inn? Det morsomme derimot er muligheten for å downloade spill. Jeg ofret 40,- NOK å downloadet bilspillet "Burning Tires 3", og vips så var telefonen et lite "entertainment center".

Også litt skuffende er det standard kameraet, som bare er på 2,0 megapiksler. Det er vel ærlig talt litt ”2005” ikke sant? Altså, selv om 2,0 er nogen lunde bra nok, så vil folk flest la fotokameraet sitt ligge igjen hjemme når de går ut på byen, og bruke mobilen til å ta bilder med, og derfor burde Sony-gjengen ”blow us away” her med 3,2 megapiksler eller kanskje enda bedre, 4,0. (Det kommer sikkert neste år, etter de har tømt lageret for W880i.)

Telefonen har også et lite kamera i front, med en såkalt 3G-funksjon, som er tiltenkt videosamtaler, og den er faktisk veldig gøy å bruke, i alle fall hvis du har noen kompiser som har samme funksjon på sin telefon. (Jeg har èn.)

Når det kommer til problemer med W880i, så er det heller lite å sette fingeren på. (”Fingeren på”, tok du den?) Det er altså disse knappene da, som er alt for små for dine fingertupper, og ved noen tilfeller opplevde jeg at den spontant slo seg av, bare helt sånn uten videre. (?) Noe undertegnede for øvrig har opplevd med tidligere Sony modeller også. Prisen kan man vel si at er litt for høy (over 4000,- NOK uten abonnement.) Batterilevetiden derimot er imponerende, med over 450 timer, så alt i alt, er dette en ”cellular keaper”.

Ja, det stemmer det… Sist, men også minst: Det at mobilen er så liten er jo kult, men av og til så kan den rett og slett bli litt for liten. Er du f.eks på vei ut døren, og du har sjekket at lommebok, nøkler og mobil er på plass, så kan det hende at du må sjekke bukselommene for mobilen en gang til, og du finner den ikke da heller. (!) Vel, da kan det faktisk hende at den er der likevel… (!)

Nå som undertegnede må gå tilbake til sin alt for store K610i, etter år å ha brukt W880i i over en måned, så blir det et sorgtungt farvel, og det ender nok med at jeg kommer til å kjøpe meg en W880i i en nær framtid. Er det en ting som er sikkert, ”tjukke” telefoner er på vei ut… W880i har herved satt standaren.


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.