Puls 19.11.06


GLENN HUGHES: Trollbandt lille Smuget: Foto: Odd Inge Rand.


Glenn Hughes
Smuget
13. november 2006

Tips noen om denne saken


Les også

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst! (14.11.17)

Deep Purple: Levende tungrockhistorie (23.11.09)

Deep Purple: Over 40 år i rockens tjeneste (21.11.09)

Deep Purple trekker liveplate (28.02.07)

Glenn Hughes med norske musikere på Kartfestivalen (19.12.06)

Sweden Rock 2006: Solfylt festivalåpning (09.06.06)

Deep Purple: Legendene inntok Spektrum (29.01.06)

Deep Purple: Rapture Of The Deep (07.11.05)

Godkjent Deep Purple i Haugesund (22.05.05)

Purple gikk Bananas (27.11.03)

Purple med solokjør i Drøbak (11.08.01)

Jon Lord dropper Drøbak (07.08.01)

UB 40 og Deep Purple til Drøbakfestivalen (23.04.01)

Deep Purple to Hell! (08.06.00)

Deep Purple til symfonien (26.05.00)

Glenn Hughes: The Way It Is (12.04.99)

Glenn Hughes med ny skive (24.03.99)

30 år med Deep Purple (29.12.98)KalenderGlenn Hughes: The Voice Of Rock!

(Oslo/PULS): Tittelen Glenn Hughes hekter på sitt navn virker kanskje litt i drøyeste laget. Men for folk som kjenner Glenn Hughes så er tittelen rett og slett for smal. Glenn Hughes er så mye mer enn rock og på Smuget mandag så beviste han det foran 250 måpende musikkentusiaster.

Hva kan være bedre enn å oppleve en av rockens store stemmer på lille, intime Smuget i Oslo? Stedet har 20 års erfaring på bakken, og leverer perfekt lyd og atmosfære 6 dager i uka. Og Glenn Hughes sin oppvisning på mandag må være 2 timer i Smugets historie som vil bli husket.

Kl. 21.00 var lokalet sprengfullt, og Glenn Hughes kom direkte fra Russland til Norge for å gi en uforglemmelig kveld. Siden han ble hentet fra Trapeze til Deep Purple for 32 år siden har han også vært innom en av 80-talls versjonene av Black Sabbath, men i tillegg til en musikkarriere med mange hindere har Glenn Hughes vært kokainvrak, alkoholvrak, nervevrak og mer nær døden enn de fleste i rockebransjen.

I 2006 virker forøvrig Glenn Hughes som en av de sunneste, dyktigste og mest respekterte musikere av sin generasjon og det sier ikke lite. De fleste på hans alder er nemlig still going strong alle sammen.


GLENN HUGHES: Helt sjef. Foto: Odd Inge Rand.

De siste årene har Glenn Hughes blitt kompis med Red Hot Chili Peppers, og trommeslager Chad Smith har gjestet på Hughes' siste plater, i tillegg til også Chili-gitarist John Frusciante. Resultatet har selvfølgelig blitt ganske så funky, og med et kompetent band så gjenskapte Glenn Hughes mye av det på Smuget.

For de som ventet seg mye Deep Purple ble det lite å hente, men sjelden har vel folk blitt så overkjørt i positiv forstand av låtmateriale de ikke helt kjenner som denne kvelden. Visst er det nok flere av de som har Music For The Divine og Soul Mover i samlingen, som de aller fleste av låtene denne kvelden var hentet fra, men brorparten av Smugets klientell denne kvelden var retrosugne rockere.

Selv om det ikke var tungrock av kjent merke som sto på menyen, var det få eller ingen som burde vært skuffet etter Glenn Hughes' oppvisning. For der rockens store sønner oppholder seg i pløyd mark, så er Glenn Hughes en søkende, utforskende artist som hele tiden går interessante veier i sin karriere.

Mye av det beviste han i en forrykende opptreden på Smuget, og høydepunktene var mange. Men for å bare bevise hvem som er best, så gav han nytt liv til en av de mest oppbrukte låtene i rockehistorien som vokalister "brifer" med; nemlig "Mistreated".

Opprinnelig fra Deep Purples Burn fra 1974, så var den David Coverdales store nummer i Deep Purple, og han tok den senere med seg til Whitesnake. Videre tok Ritchie Blackmore med seg låta til Rainbow der Ronnie James Dio gjorde den helt strålende også. Sistnevnte brukte den også mot slutten av 90-tallet i Dio (henger du med fortsatt?). Med andre ord en litt oppbrukt låt, ja, men på Smuget så fikk du den definitive versjonen på denne siden av milleniumskiftet, og ingen av de nevnte vokalistene over burde ha nubbesjans på noe som ligner på det Glenn Hughes gjorde på Smuget mandag. Det var nemlig rockehistorie i seg selv.

I mars er han tilbake for å skape mer magi på den beste intimscenen i byen. Der kan det bli om mulig enda trangere...


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.