Puls 25.10.06


MARIT LARSEN: Sjarmtroll
Tips noen om denne saken


Les også

Øya 2009: Publikumsvennlige apekatter (14.08.09)

Marit Larsen: The Chase (03.11.08)

Quart 2006: dag 4 (08.07.06)

Marit Larsen: Under The Surface (24.03.06)

- Vi er ikke "lagd", vi er helt M2M! (12.01.00)KalenderMagiske Marit

(Kristiansand/PULS): Det er liten tvil om at Marit Larsen har levert årets beste norske pop-album med "Under The Surface", og oddsen er neppe veldig høy på at hun kommer til å stikke av med noen statuer i løpet av vinterens prisutdelinger. I klassen `årets liveartist` bør hun også stille sterkt, for hennes sjumannssterke band låter usedvanlig bra. I går var Østsia i Kristiansand åsted for Marit Larsens hitparade.

Mens ex-venninna Marion Ravn bor i en koffert og lever som en boms (ref. VG forrige uke), har Marit Larsen gjort braksuksess på hjemmebane. "Under The Surface" har fostret flere radiohits og albumet har solgt meget bra. Nå er hun på turnè med sitt flotte band, og gårsdagens stoppested var Kristiansand - samme sted hvor hun i sommer spilte for et par tusen mennesker i en sein nattetime under årets Quart Festival, og fikk sitt store livegjennombrudd. Østsia tar bortimot 400 mennesker, og det var ikke veldig langt i fra fullt denne onsdagskvelden.

Hun starter med den countryinspirerte "Only A Fool", og setter dermed standarden for kveldens konsert. Med sju personer på scenen åpnes det mange muligheter. Hun har med seg lokalhelten Thom Hell som trakterer både gitar, piano, trekkspill og koring. I det hele tatt er det en gjeng med særdeles dyktige mennesker hun reiser rundt med, og de skal ha mye av æren for at Marit Larsen live blir en så flott opplevelse. Marit selv har en herlig klumsete framtoning, og litt fnising og merkelige utsagn blir bare søtt. Dessuten synger hun som en gudinne samtidig som hun spiller mandolin, gitar, munnspill og piano. For ei dame!

Usansynlig vakre "Solid Ground" kommer også tidlig i settet. En personlig favoritt som framføres nydelig med perfekt koring fra Thom Hell og Marius Graff. Sistnevnte gjør også en formidabel jobb på mandolin, gitar, banjo og koring under hele konserten. Kaja Pettersen på cello skal også nevnes. Som ensom stryker la hun ned solid innsats for å gi lydbildet enda mer dybde.

Ellers er det stort sett de aller beste låtene fra "Under The Surface" som dukker opp i løpet av den timelange konserten. Et par ferske låter får vi også noen smakebiter av - en som ble skrevet så sent som forrige søndag - og det virker ikke som frøken Larsen har gått tom for de gode idèene riktig enda.

Konserten avsluttes med hennes nye versjon av M2M-låta "Don`t Say You Love Me", og helt til slutt megahiten "Don`t Save Me".

Nok en imponerende konsert av vår nye popdronning.


Espen Hovelsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind