Puls 20.09.06


W.A.S.P.: Overraskende friske. Foto: Odd Inge Rand.


W.A.S.P
Rockefeller, Oslo
19. september 2006

Tips noen om denne saken


Les også

W.A.S.P.: "Husker Du" fra helvete (31.10.09)

Bannlyste Blackie er tilbake (29.10.09)

W.A.S.P.: Babylon (12.10.09)

W.A.S.P. til Norge igjen (02.02.07)

Turnéendringer for W.A.S.P. (07.08.06)

W.A.S.P. til Norge (25.07.06)

Twisted Sister og W.A.S.P. avlyser Ragnarock (21.06.06)

Sweden Rock dag 2: Sjarmoffensiv fra Sheffield (10.06.06)

W.A.S.P. leverte igjen (13.11.04)

W.A.S.P.: Unholy Terror (04.04.01)KalenderW.A.S.P.: Oppløftende nytt

(Oslo/PULS): På fjerde året turnerer 50-åringen Blackie Lawless og hans W.A.S.P., og den kommende "Dominator" foreligger i november. Med nytt band og flere overraskelser på lur kjente folk sin besøkstid da en av kontroversens menn gjestet Oslo.

Det er nøyaktig 20 år siden W.A.S.P. besøkte Norge for første gang, bare for å måtte bli værende i garderoben da de egentlig skulle varmet opp for Iron Maiden i Drammenshallen. Kontroversen har fulgt W.A.S.P. i Norge siden, og selv om bandet nå har flere Oslo-konserter bak seg, ble det oppstyr da W.A.S.P. besøkte Bergen tidligere i uken.


BLACKIE LAWLESS: Bak sitt velutstyrte mikrofonstativ. Foto: Odd Inge Rand.

I 2006 er imidlertid Blackie Lawless en noenlunde harmløs, godt voksen mann. Men krutt har han fremdeles på lager, og stemmen holder også skamløst bra. Konserten åpnet med vante toner med "On Your Knees" fra deres 22 år gamle debutplate, og senere kunne relativt ferske "Hate To Love Me" og gamleklassikeren "L.O.V.E. Machine" høres fra scenen som for anledningen var dekorert med brennende amerikanske flagg.

Doug Blair, gitaristen som turnerte med W.A.S.P.Crimson Idol-turnéen, er tilbake. I tillegg har Lawless byttet ut trommeslager Stet Howland med relativt ukjente Mike Dupke. Sammen så hørtes de ut som W.A.S.Ps mest ryddige utgave på årevis, og med en stemmefrisk Blackie på topp var det en hardtslående tungrockmaskin som sto på scenen på Rockefeller.

Overraskelser ble det også. Ikke uventet har Doug Blairs tilbakekomst åpnet opp for Crimson Idol-låter, men "Arena Of Pleasure" var slett ikke ventet da den ikke ble spilt på Crimson-turnéen en gang. Videre fikk Blair vist seg frem med lange soloer på "Sleeping (In The Fire)" og "The Idol". Som på Sweden Rock Festival i år kom også 21 år gamle "Widowmaker" som Blackie Lawless stolt presenterte.

Selv om man ikke forventer seg allverden av kommende Dominator, er likevel Blackie Lawless og W.A.S.P. et oppegående navn i 2006. Konserten som ble servert på Rockefeller tirsdag er nemlig noe av det beste bandet har gjort på disse kanter, og det er slett ikke umulig at Blackie tar turen enda en gang om noen måneder da Dominator har funnet veien til butikkene.

W.A.S.P. spilte dette på Rockefeller:

On Your Knees/Hate To Love Me/L.O.V.E. Machine/Wild Child/Arena Of Pleasure/Widowmaker/Sleeping (In The Fire)/The Headless Children/The Idol/I Wanna Be Somebody

Ekstra: Chainsaw Charlie (Murders In The New Morgue)/Blind In Texas


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.