Puls 29.01.06


IAN GILLAN: Holder koken. Foto: Odd Inge Rand.


Deep Purple
Oslo Spektrum
29. januar 2006

Tips noen om denne saken


Les også

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst! (14.11.17)

Deep Purple: Levende tungrockhistorie (23.11.09)

Deep Purple: Over 40 år i rockens tjeneste (21.11.09)

Deep Purple trekker liveplate (28.02.07)

Glenn Hughes med norske musikere på Kartfestivalen (19.12.06)

Glenn Hughes: The Voice Of Rock! (19.11.06)

Sweden Rock 2006: Solfylt festivalåpning (09.06.06)

Deep Purple: Rapture Of The Deep (07.11.05)

Godkjent Deep Purple i Haugesund (22.05.05)

Purple gikk Bananas (27.11.03)

Purple med solokjør i Drøbak (11.08.01)

Jon Lord dropper Drøbak (07.08.01)

UB 40 og Deep Purple til Drøbakfestivalen (23.04.01)

Deep Purple to Hell! (08.06.00)

Deep Purple til symfonien (26.05.00)

30 år med Deep Purple (29.12.98)KalenderDeep Purple: Legendene inntok Spektrum

(Oslo/PULS): For 22 år siden gjorde Deep Purple det alle andre har gjort etterpå: De gjorde comeback. I en alder tett opp mot medlemmene i Rolling Stones gjør fremdeles gamlegutta solid håndverk fra scenen.

Det er fjerde gang Deep Purple besøker Oslo Spektrum, og selv om de ikke har solgt ut hver gang, er det en solid skare av gamle og nye fans hver gang Ian Gillan, Roger Glover og Ian Paice gjør greia si sammen med de relativt nye medlemmene Steve Morse og Don Airey.

Fjorårets plate Rapture Of The Deep er kanskje den svakeste de har gjort siste 10 årene, men fem låter fra den tok så visst ikke livet av en oppvisning i voksenrock i Spektrum. "Wrong Man" og "Things I Never Said" som er på den japanske utgaven av Rapture Of The Deep var forøvrig eneste nye som kvalifiserte til strålende karakter.


ROGER GLOVER: Spillesugen legende. Foto: Odd Inge Rand.

År etter år, turné etter turné er det nok interessant for de aldrende legendene og gå på skattejakt i eget rede etter gamle juveler. Denne gangen hadde de børstet støvet av In Rock-låten "Living Wreck". "Mary Long" fra Who Do We Think We Are hadde også funnet veien tilbake til repertoaret.

Selv om Deep Purple fremdeles legger vekt på nye utgivelser er det likevel de gamle klassikerne som gjør at billettene får bein å gå på når Deep Purple turnerer. Men i den grad at publikum alltid vet at klassikerne vil komme, er de høflige og viser respekt for nye låter. Denne gang ble "Junkyard Blues" og "Kiss Tomorrow Goodbye" som til tross for at de er relativt ukjente og med middels standard fikk god mottagelse i storstua.


IAN PAICE: Stødigere før. Foto: Odd Inge Rand.

Hva så med innsatsen til gamlegutta? Jo, Ian Paice har nok vært en stødigere trommeslager, og var ofte lovlig bakpå på de gamle uptempo-låtene. Ian Gillan har på sin side hatt en karriere preget av stemmeproblemer, men i de siste årene har han holdt seg på et skapelig nivå. Heldigvis har han også forlengst pensjonert "Child In Time", og gjør nå sporadiske primalskrik når han føler for det. Fair enough.

Som sagt, klassikere ble det. Og når de også presenterer de på rekke og rad er det ikke nødvendig å forklare hvor konsertens høydepunkt befant seg. Først gjorde de en rå versjon av "Space Truckin'", så etter en lang og god intro kom "Highway Star" før den største av de alle, "Smoke On The Water" inkludert allsang avsluttet hovedsettet.


STEVE MORSE: Imponerende solo. Foto: Odd Inge Rand.

Det var et spillesugent Deep Purple som kom tilbake og tok fatt på ekstranummerne med løs jakke og mye jamming. "Ladies and gentlemen, boys and girls. We are gathered here today to.....rock'n roll" proklamerte Ian Gillan før "Speed King" buldret ut av høytalerne. Og litt trommesolo, gitarsolo, bassolo og mye spilleglede skulle også gjøres unna før de imponerende gubbene takket for seg etter "Black Night".


DEEP PURPLE: Glitrende samspill. Foto: Odd Inge Rand.

Deep Purple spilte dette i Oslo Spektrum:

Pictures Of Home/Things I Never Said/Wrong Man/Ted The Mechanic/Living Wreck/Rapture Of The Deep/Before Time Began/Mary Long/Contact Lost/Steve Morse Solo/Lazy/Don Airey Solo/Perfect Strangers/Junkyard Blues/Kiss Tomorrow Goodbye/Space Truckin'/Highway Star/Smoke On The Water

Ekstra: Speed King/Black Night


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.