Puls 22.05.05


DEEP PURPLE: Gamle helter i Haugesund i går (Foto: O.I.Rand (fra Oslo-konserten 2003))


Deep Purple

Tips noen om denne saken


Les også

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst! (14.11.17)

Deep Purple: Levende tungrockhistorie (23.11.09)

Deep Purple: Over 40 år i rockens tjeneste (21.11.09)

Deep Purple trekker liveplate (28.02.07)

Glenn Hughes med norske musikere på Kartfestivalen (19.12.06)

Glenn Hughes: The Voice Of Rock! (19.11.06)

Sweden Rock 2006: Solfylt festivalåpning (09.06.06)

Deep Purple: Legendene inntok Spektrum (29.01.06)

Deep Purple: Rapture Of The Deep (07.11.05)

Purple gikk Bananas (27.11.03)

Purple med solokjør i Drøbak (11.08.01)

Jon Lord dropper Drøbak (07.08.01)

UB 40 og Deep Purple til Drøbakfestivalen (23.04.01)

Deep Purple to Hell! (08.06.00)

Deep Purple til symfonien (26.05.00)

30 år med Deep Purple (29.12.98)KalenderGodkjent Deep Purple i Haugesund

(Haugesund/PULS): Deep Purple fans fra England, Sverige og Romania var blant de mange som tok turen for å oppleve heltene sine på scenen i rocketeltet i Haugesund i går. Valuta for pengene? Tjaaa... Det så lenge stygt ut, men tok seg kraftig opp.

Nærmere 6000 hadde tatt turen da et av verdens ledende tungrockband gjestet rocketeltet i Haugesund – for anledningen leid ut av Skånevik Bluesfestival – og makan til publikumstrøkk! Det var til tider nærmest religiøs stemning blant de oppmøtte, som sang og klappet med uansett hva vokalist Ian Gillian & co foretok seg.

Det begynte nemlig veldig svakt fra scenen. Lyden var den første halvtimen et tragisk kapittel. Gitar og tangenter lå alt for lavt i det ubalanserte lyd-bildet. Heldigvis tok dette seg opp, og etter at keyboardist Dan Airy endelig hadde solo-runket seg gjennom en fjollete medley bestående av alt fra klassiske komposisjoner til "Star Wars"-temaet, fikk publikum den fortjente forestillingen.

Materialet fra legendarisk "Machine Head" fungerte aller best, og selv om "Space Truckin" druknet litt i sitt eget refreng, står "Lazy" og fantastiske "Highway Star" igjen som kveldens høydepunkter sammen med
"Black Night" – enda en låt publikum visste å sette pris på.

"Smoke On The Water" og avsluttende "Hush" er selvsagt live-favoritter, og et tregenerasjons-publikum satte tydelig pris på de mest opplagte klassikerne. Nyere "Bananas" var et av konsertens lavpunkt, da den på langt nær fortjener å sidestilles med slagerne fra første halvdel av 70-tallet.

Steve Morse som erstatter legendariske Richie Blackmore, gjorde en god figur, men vil nok aldri kunne sammenlignes med sin forgjenger – en mann som


( )

var helt spesiell på scenen. Ian Paice klarte seg bra bak trommene, men tidens tann har tydelig gjort sitt, da han ikkje lenger leverer med samme overbevisning.

Men hva kan en forvente? Det er 30 år siden Deep Purple hadde sin storhetstid, og ingen forventer at de se like kule ut, og låter like rått i 2005.

Det mest imponerende med Deep Purple anno 2005 er at Ian Gillians vokal fortsatt klarer å falsettbrøle seg gjennom konsertens halvannen time. Da er det ikke så farlig at maksimalt krevende låter som "Child In Time" må vike plass.


Asle Frøkedal

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.